Denna extraordinära pappa tar examen samtidigt som han har 3 jobb och en son att ta hand om (+VIDEO)

av sofia

16 November 2023

Denna extraordinära pappa tar examen samtidigt som han har 3 jobb och en son att ta hand om (+VIDEO)
Advertisement

Det finns många som vill bredda sina kunskaper, fördjupa sig i ett eller flera skolämnen, för personlig utveckling och/eller för att man strävar efter en prestigefylld tjänst som man enbart kan nå genom att ta examen. Svårigheterna man kan stöta på under den akademiska resans gång är många och många skräms av dem, vissa ger upp och backar, medan andra tappar motivationen någonstans på vägen och får den eftertraktade titeln ganska sent.

Huvudpersonen i den här historien har bestämt sig för att ta sig tillbaka in i spelet genom att återvända till universitetet, men sättet han gör det på är verkligen beundransvärt. Hans viljestyrka, beslutsamhet och önskan om att förbättra sitt liv fick honom att lyckas med det omöjliga.

Advertisement

Han är verkligen vad man kan beskriva som en "superpappa"

Han är verkligen vad man kan beskriva som en "superpappa"

Desmond Durham/Facebook

Mannen heter Desmond Durham, är 36 år gammal och kommer från New Jersey och hans envishet gjorde honom så känd att han hamnade på alla lokala nyheter. Varför?

Jo, för att Desmond är både pappa, student och arbetare. En arbetare som under två år arbetat tre jobb varje dag två år i rad för att ta hand om sin son och för att kunna betala sin universitetsutbildning. I allt detta lyckades han också hitta tid för att studera och ta en specialistexamen i konst och pedagogiskt ledarskap, vilket var en stor önska för honom.

Han kommer från en stor familj (7 syskon), men är den enda som har uppnått ett sådant mål trots att han har många svåra upplevelser med sig i bagaget.

Advertisement

Hans rörande berättelse

Desmond blev erbjuden att hålla öppningstalet för de nya förstaårsstudenterna och valde att berätta om sitt förflutna: "Min mamma uppfostrade mig praktiskt taget ensam och uppmuntrade mig att studera, tyvärr förlorade jag min far när jag var bara 11 som blev tagen ifrån mig av en annan persons grymma handling... men detta ledde till att jag blev mer mogen, fast besluten att sträva efter mina mål och en föräldramodell som jag skulle vilja att min son kommer att inspireras av."

36-åringen arbetade hårt, bokstavligen, för att uppnå sin eftertraktade examen: "Min väckarklocka var alltid ställd mellan 5 och 6 på morgonen, jag kunde knappt avsluta alla mina aktiviteter innan 00.00 och jag var också tvungen att ta hand om att förbereda mat till min son och hjälpa honom med hans läxor”, berättar han.

Som ensamstående pappa till ett 9-årigt barn har mannen gjort stora uppoffringar, men han gjorde dem med sin son i åtanke: "Jag visste att det skulle vara svårt att gå tillbaka till böckerna efter så många år, men jag var övertygad om att det var en långsiktig investering. Jag ville verkligen tro på det här och fokusera varje dag på att komma ihåg varför jag gjorde allt detta och det var verkligen värt det." tillade han slutligen.

Så nu har hans berättelse blivit en inspirationskälla och Desmond ger följande uppmuntrande ord till alla dem som tänker gå tillbaka till studierna för att förstå vad de verkligen gillar i livet: "Det kommer att vara den kärleken som kommer att hålla dig igång dag efter dag trots alla hinder" .

Advertisement