Den här veteranen fyller 106 år och avslöjar hemligheten bakom sitt långa liv

av sofia

18 November 2023

Den här veteranen fyller 106 år och avslöjar hemligheten bakom sitt långa liv
Advertisement

Finns det en hemlighet med att leva länge, ett sätt att uppnå en lång livslängd? Vi vet inte svaret, men den här 106-åriga kvinnan berättade för oss vad hennes är. Låt oss tillsammans ta reda på vad det är.

 

Advertisement

Veteranen som har fyllt 106 år

Veteranen som har fyllt 106 år

JM Duke/Facebook

Att nå milstolpen hundra år är en vanlig ambition, men en som inte alla kan omsätta i praktiken. Den mänskliga livslängden har blivit längre genom århundradena och medellivslängden har ökat avsevärt, men vi är långt ifrån att kunna att säga att det är normalt att nå ett sekel. Det finns många faktorer som påverkar människans livslängd, inklusive genetisk predisposition, vanor och livsstil, kosthållning och utan tvekan också en god dos tur.

Det är dock inte ovanligt att veteraner har ett mycket personligt recept på lång livslängd i fickan. Var och en av dessa privilegierade människor, som har lyckats blåsa ut hundra ljus eller till och med mer, förklarar vad som enligt deras åsikt är det bästa sättet för att leva länge. I den här artikeln pratar vi om Marjorie Woolfolk, född 1917, den 11:e november. Detta var säkert ingen lätt period, eftersom första världskriget fortfarande pågick. Trots detta nådde kvinnan nyligen den ärevördiga åldern 106, en minst sagt avundsvärd prestation som har gjort att hon fått uppmärksamhet från sociala medier och gratulationer från tusentals användare.

Advertisement

Den 106-åriga kvinnan är en före detta lärare som föddes under första världskriget

Den 106-åriga kvinnan är en före detta lärare som föddes under första världskriget

JM Duke/Facebook

Marjorie är en före detta lärare som bor i Louisa County, Virginia, USA, och har en mycket stor familj på fem barn, tjugoen barnbarn och trettiotre barnbarnsbarn. Bland hennes passioner har vi naturen, som hon gillar väldigt mycket, korsord och gamla fotografier, som hon älskar att sätta i ordning.

Hennes barnbarn JM Duke firade henne på sociala medier och skrev på sin Facebook-profil: "Grattis på 106-årsdagen till min mormor! Ja, hon fyller hundrasex år idag! När hon föddes hade penicillinet ännu inte upptäckts, Betty White var inte ännu född, ingen visste att Pluto existerade och kung Tuts kungliga gyllene grav skulle inte hittas förrän om 5 år. Marjorie Lee Robertson Woolfolk, den inofficiella matriarken i Louisa County, Virginia, USA. Grattis på födelsedagen mormor och glad veterandag till alla de som tjänade och kämpade för vårt lands frihet."

Veteranen fyller 106 år och det här är hemligheten bakom hennes långa liv

Veteranen fyller 106 år och det här är hemligheten bakom hennes långa liv

JM Duke/Facebook

Så, vad är hemligheten bakom Marjories långa liv, som fortfarande ser bra ut trots sina 106 år? Enligt den äldre kvinnan är hennes livslängd resultatet av en specifik egenskap, nämligen att försöka vara vänlig mot alla människor hon möter på sin väg och den hjälp hon ständigt försöker ge till andra när hon kan.

Marjorie är övertygad om att genom att utöva vänlighet och välgörenhet mot andra kan vårt liv bli längre och vackrare. Vi skulle vilja tillägga att känslor som bitterhet och ilska verkligen inte är bra för din hälsa, men inte heller bra för den mänskliga själen. Tvärtom kan vi om vi ler varje dag och ger lite glädje till de som behöver det inte bara må bättre och få andra att må bra, utan kan enligt veteranens ord faktiskt leva längre. Varför inte prova du också?

Advertisement