Mormor, mamma och två döttrar går alla tillsammans på samma universitet

av sofia

16 November 2023

Mormor, mamma och två döttrar går alla tillsammans på samma universitet
Advertisement

Att fortsätta en utbildning efter gymnasiet är ett val som allt fler unga gör. Att vara specialiserad kan faktiskt hjälpa dig att hitta en bra anställning och börja bygga upp en framgångsrik karriär. Men det finns ingen förutbestämd ålder för att skriva in sig på universitetet, om du känner för det kan du göra det även bara för personlig utveckling.

Men hur många gånger händer det att man skriver in sig på universitetet tillsammans med sin familj? Vi pratar inte om en syster eller bror, åtminstone inte bara utan om ett fall där mamman och mormorn till två flickor också pluggar på samma universitet! Låt oss ta reda på varför.

Advertisement

En hel familj på samma universitet

En hel familj på samma universitet

CBS 58/Youtube

Carthage College i Wisconsin, USA, är en universitetsanläggning där dess studenter kan förbereda sig till fullo på den fakultet de väljer och samtidigt bo i dess sovsal. Just denna plats ligger i fokus när det kommer till en mycket originell berättelse eftersom Samantha Malczewsk, hennes syster Mia Carter, hennes mamma Amy Malczewski och till och med hennes mormor Christy Schwan går på detta universitet samtidigt!

"En del elever här stoppar mig och frågar mig om min mormor verkligen går en kurs på Carthage och självklart bekräftar jag att det är sant!", sa Samantha. "Det är lite konstigt jag vet, men jag tycker faktiskt att det är roligt och jag är stolt över hela min familj", tillade sjuksköterskestudenten som nu är inne på sitt andra studieår.

Den unga kvinnan bor tillsammans med sin syster Mia: "Vi delar samma boende på campus, hon är min rumskamrat och det är fantastiskt. Jag vet att jag kan lita blint på henne och det finns inga hemligheter mellan oss", förklarar hon. Det är verkligen inte så sällsynt att två systrar går i samma skola, men hur kan det vara så att även deras mamma och mormor gör det?

Advertisement

Hur allt började

Det är enkelt eftersom Amy har arbetat som professor på universitetet i över två årtionden och trots detta kände hon att hon saknade något: "Jag är en mycket aktiv och energisk person och eftersom jag hade ett par lediga kvällar mitt i veckan bestämde jag mig för att anmäla mig till en kurs jag också!", sa kvinnan.

Så hon bestämde sig för att involvera en annan familjemedlem genom att be sin mamma Christy, som även är mormor till de två unga tjejerna, att anmäla sig till en specialistkurs tillsammans med henne och hon tackade ja! Så dotter, mamma och mormor är nu alla inställda på att ta en masterexamen i företagsdesign och företagsinnovation.

För första gången i detta universitets historia har man alltså kunnat bevittna det samtidiga deltagande av 3 generationer kvinnor: "Vi har studenter vars föräldrar och morföräldrar också var våra studenter, men det har aldrig hänt att allt detta hände samtidigt" , berättar en anställd på Carthage College.

Utbildning är alltid en möjlighet för alla och i alla åldrar och, som den här historien visar, kan den hjälpa dig att skapa eller stärka viktiga relationer i ditt liv.

Advertisement