En tonåring utan körkort får flyglicens och blir pilot vid bara 17-års ålder

av sofia

14 November 2023

En tonåring utan körkort får flyglicens och blir pilot vid bara 17-års ålder
Advertisement

Gymnasietiden är avgörande för att förstå vilka vi är och vad vi vill bli, men en ung amerikansk student har redan mycket tydliga tankar och idéer när det gäller framtiden och det verkar inte som att hon låter något eller någon stå i hennes väg. Låt oss tillsammans ta en närmare titt på hennes historia.

Advertisement

Som 17-åring får hon licens för att vara pilot: "Jag kan inte köra, men jag kan flyga"

Som 17-åring får hon licens för att vara pilot: "Jag kan inte köra, men jag kan flyga"

KABB FOX San Antonio/Youtube

Gymnasieåren präglas av nya upptäckter, sökandet efter sin identitet och den plats man vill hitta i världen. Många tonåringar, i detta skede av livet, är ganska förvirrade och har ännu inte full medvetenhet om vad de vill ha av sin framtid. Nathalia Filgueiras är dock inte bland dessa och har visat att hon inte bara har tydliga idéer, utan att hon även vet hur hon ska sätta sina planer i verket. Även om de flesta mot slutet av gymnasiet brukar ta körkort så hade detta i hennes fall en helt annan innebörd.

Den typen av körkort som den unga kvinnan tog är faktiskt inte precis det vanliga. Nathalia har bestämt sig för att lära sig köra flygplan snarare än bil. Den "alternativa" studenten från West Boca Raton High School i Palm Beach, Florida, överraskade alla med sin önskan som var så annorlunda jämfört med hennes klasskamraters. De flesta gymnasieelever drömmer kanske till exempel om att utmärka sig inom idrott, om att bli populära eller om att åka runt på gatorna i en dyr bil, men Nathalia vill istället ta sig till skyarna trots att hon bara är 17 år gammal. Efter att ha arbetat hårt uppnådde hon sitt mål med enorm tillfredsställelse, och tog sitt flygkort redan innan hon fick sitt "vanliga" körkort. Detta kanske kan verka ironiskt, men den unga kvinnan svarar helt enkelt: "Jag skryter verkligen för folk säger till mig 'du kan inte köra bil' och jag svarar, 'nej, men jag kan flyga'" .

Advertisement

Hon har inte tagit körkort ännu, men kan flyga privata plan

Hon har inte tagit körkort ännu, men kan flyga privata plan

KABB FOX San Antonio/Youtube

Eleven skrevs in på Ground School 2020, men hennes pappa, som har varit pilot "för nöjes skull" sedan 2018, hjälpte henne också i hennes åtagande och när hon skulle lära sig alla begreppen. Markträning kan pågå från två till tre år och innebär att man studerar i böcker för att klara tester och flygsimulering genom videoverktyg, drönare och tekniskt avancerade enheter. Därefter börjar övningsperioden som inkluderar minst fyrtio timmars flygning i sällskap med en instruktör och tio timmar självständigt flygande, innan man tar slutprovet. Nathalia har redan samlat på sig 88 timmars flygtid.

"Jag gillar att vara annorlunda än alla andra. Vissa tycker att det är konstigt att jag kan flyga flygplan, men inte kan köra bil. Det kan jag egentligen, men många tycker att det är roligt." Med licensen får den unga kvinnan flyga var som helst i landet antingen ensam eller med passagerare, men utan att få ersättning. Hennes ultimata uppdrag är att bli en privatjetplanspilot eller att köra flygplan. Även om hon föredrog att prioritera flygcertifikatet snarare än det som är mer typiskt för hennes ålder, är det snart också dags för henne att kunna resa fritt i en bil i förarsätet då hon faktiskt snart också kommer att göra sitt körprov.

Hur många av er kunde i hennes ålder både köra bil och flyga ett flygplan?

Advertisement