En liten flicka hoppar hejdlöst på det nerfällbara bordet på ett flygplan: "Om jag hade varit hennes förälder så hade jag skämts"

av sofia

09 April 2024

En liten flicka hoppar hejdlöst på det nerfällbara bordet på ett flygplan: "Om jag hade varit hennes förälder så hade jag skämts"
Advertisement

Barn, särskilt när de är mycket unga, har ännu inte en klar uppfattning om att det inte är okej att störa andra människor i offentliga situationer. Det är upp till föräldrarna, förutom att ge dem en god uppfostran, att få dem att förstå när de går för långt och när vissa saker verkligen inte borde göras. Det verkar dock inte som att alla mammor och pappor är lika tydliga med var gränserna går för anständighet och gott uppförande.

Tror du oss inte? Berättelsen i fråga verkar vara ett bevis på just detta.

Advertisement

Hur man beter sig på ett flyg

Hur man beter sig på ett flyg

readysetgorilla/Reddit

Det här historien dök upp på Reddit där en användare delade en video på bara 9 sekunder, som chockade många människor. Scenen i fråga ägde rum ombord på en 8 timmar lång flygning. Vi vet alla att en resa med flyg kan vara en fantastisk upplevelse eftersom det tar oss till nya platser, gör att vi kan förflytta oss snabbt i många kilometer inom loppet av bara några timmar, men det kan också vara tvärtom. Faktum är att om det finns några störande element kan flygresan snabbt förvandlas till en mardröm. På vilket sätt?

Man bör inte ta för givet att det bara finns artiga, tysta och respektfulla människor bland de många passagerare som befinner sig på samma rutt. Det har ofta hänt att vi har läst berättelser där både vuxna och barn ständigt har stört sina medpassagerare och verkar strunta i andra människors välmående och lugn och detta är exakt vad som hände även i det här fallet.

Advertisement

En flicka hoppar hejdlöst på bordet på ett flygplan

En flicka hoppar hejdlöst på bordet på ett flygplan

readysetgorilla/Reddit

När du läser eller hör berättelser om oartiga människor på tåg, buss eller flyg, tror du alltid att botten är nådd. Kanske hör du talas om barn som gråtit och skrikit under hela resan, eller vuxna som pratade högt utan att ta hänsyn till de som var bredvid dem. I centrum av denna berättelse har vi en liten flicka, men i det här fallet var det inte hennes röst som störde, utan hennes rörelser. Den lilla flickan klättrade upp på bordet bakom framsätet, höll fast ryggstödet med händerna och förvandlade det till sin personliga studsmatta, utan att någon vuxen sa åt henne att sluta.

Den stackars personen som satt i sätet framför henne verkade inte det minsta upprörd, men vi kan bara föreställa oss vad hans tankar var i det ögonblicket. Vem ska man skylla på för ett sådant beteende? Föräldrarna är de första vi spontant pekar på. Det är de som är ansvariga för ett problem som rör barn, särskilt om de är mycket unga, och de är inte bara ansvariga för barnens välbefinnande, utan också för omgivningens. I det här fallet verkade det som att mamman och pappan inte tyckte att det fanns någon anledning till att hindra den lilla flickan från att roa sig. "Jag skulle känna mig som en misslyckad förälder om mina barn betedde sig så här och om jag tillät det utan problem" - lyder en kommentar.

För andra personer hade ett omedelbart ingripande av flygvärdinnorna också varit lämpligt. Hur kom det sig att de inte reagerade på det som hände?

Hur kan man underhålla barnen på flygresan?

Att tro att barn kan bete sig som vuxna är önsketänkande. De har absolut inte samma inställning som en vuxen till slutna områden och små utrymmen där man är fast i flera timmar. Om barnen är lugna krävs det inte mycket för att hitta något tidsfördriv, men om de tvärtom är väldigt aktiva kommer det att vara nödvändigt att planera och förbereda sig i god tid med en serie spel och underhållning för att de inte ska bli uttråkade och på så sätt undvika att de stör de andra passagerarna.

I det här specifika fallet hade den lilla flickans föräldrar inte hittat rätt sätt att hålla henne sysselsatt, egentligen kanske de hade det men flygresan var så lång att den lilla flickan ändå blev uttråkad och letade efter alternativa sätt att roa sig på och vad kan vara roligare än en improviserad studsmatta?

I många kommentarer på videon kan man läsa tips som målaralbum, tecknade serier, leksaker av alla dess slag för att underhålla barnen, men det är inte säkert att alla fungerar på samma sätt, speciellt om det, som i det här fallet, är en väldigt lång flygresa. Har du någonsin hamnat i en liknande irriterande situation och i så fall hur betedde du dig?

Source:

Reddit

Advertisement