En klasskompis mår dåligt så en 15-årig kille rycker in och räddar henne, men blir avstängd

av sofia

15 Januari 2023

En klasskompis mår dåligt så en 15-årig kille rycker in och räddar henne, men blir avstängd
Advertisement

Redan från tidig ålder får vi lära oss vad man bör göra om någon hamnar i svårigheter eller mår dåligt, och då syftar vi på livräddning eller hur man ringer efter hjälp och vi har garanterat inte fått lära oss att bara stå där och titta på.

En tonåring från Texas, USA, befann sig i en liknande situation och bestämde sig för att ingripa. Han hjälpte omedelbart en klasskamrat som hade kollapsat på golvet på grund av att hon mådde dåligt och - överraskande nog - blev han avstängd från skolan på grund av detta! Men låt oss ta det hela från början och ta reda på orsaken bakom detta minst sagt tvivelaktiga beslut.

via DailyMail

Advertisement
YouTube - The Young Turks

YouTube - The Young Turks

Anthony Ruelas går på Gateway Middle School i Killeen och blev avstängd under en hel dag för att ha hjälpt en klasskamrat som fick ett astmaanfall genom att ta henne till sjukstugan.

När tjejen började klaga över att hon inte kunde andas bad läraren klassen att sitta kvar på sina platser och vara lugna medan hon mailade sjukstugan för instruktioner om hur man skulle gå tillväga. "Det gick flera minuter utan att någon hjälpte min vän," berättar Anthony. Så killen tog eget initiativ och struntade i lärarens instruktioner. Han reste sig, tog sin kompis i famnen och tog henne genast till sjukstugan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Läraren skrev en rapport där han återberättar samma situation. Men både läraren och rektorn har trots detta stängt av Anthony under en hel dag för att ha brutit mot instruktionerna som läraren hade gett i just det nödögonblicket. När hon väl återhämtat sig tackade tjejen Anthony och påstod sig komma ihåg väldigt lite eller knappt någonting av det som hände.

Händelsen väckte en hel del uppståndelse i området, så pass mycket att skolan gav ett uttalande där de sa att de "uppskattar ansträngningarna från elever som agerar i god tro för att hjälpa andra i tider av nöd". Anthonys mamma har bestämt sig för att avsluta sin sons skolår hemma och skriva in honom på en annan skola nästa år: "Jag är stolt över honom för hur han hanterade situationen", säger hon.

Vad tycker du om saken?

Advertisement