Bara 14 år gammal klarar han provet för att komma in på läkarutbildningen och hamnar på 22:a plats på listan

av sofia

21 Juli 2022

Bara 14 år gammal klarar han provet för att komma in på läkarutbildningen och hamnar på 22:a plats på listan
Advertisement

Vad är det första du tänker på när du tänker på en tonåring? Kanske tv-spel, fotbollsmatcher, eftermiddagar tillbringade med vänner som leker och pratar om åldersanpassade ämnen. Allt som vi alla, mer eller mindre, upplevde runt 12 eller 13 års ålder. Enkla och roliga saker på fritiden när man inte var i skolan.

Saker som huvudpersonen i berättelsen vi nu ska berätta för dig också gör, samt lite till. Faktum är att Caio älskar att roa sig på fritiden, men det han älskar ännu mer är att studera och detta ledde till att han gick framåt, blev en av de bästa studenterna i världen och klarade det medicinska provet för att komma in på universitetet. Tror du inte på det? Då har du fel  för den här 14-åringen är ett riktigt underbarn och idag vill vi dela hans historia med dig.

via Roma News

Caio Temponi är en 14-årig brasiliansk pojke som har lämnat alla mållösa för sina skolprestationer trots sitt unga ålder. Under andra året på gymnasiet går Caio faktiskt redan på tredje årets lektioner eftersom hans studienivå är högre än hans jämnåriga kamrater. I många intervjuer där både han och hans familj har varit huvudpersoner, erkände mamma Laurismara: "Vi insåg att han var speciell redan när han var väldigt liten. Han gick fortfarande på dagis, när han överraskade oss genom att kunna memorera multiplikationstabellen på en enda dag - sa kvinnan - Vi blev chockade. Det var otroligt".

De framsteg som pojken gjorde på rekordtid var dock inte bara en positiv sak för hans föräldrar, som alltid såg till att hålla honom under kontroll med specialistbesök, för att se till att det inte fanns något att oroa sig för. Lyckligtvis hade Caio inget annat än en enastående intelligens som i tonåren ledde till att han klarade antagningsprovet för medicinska fakulteten och den för att bli flygkadett, samt fick många andra utmärkelser.

Advertisement
gabaritandocaiotemponi/Instagram

gabaritandocaiotemponi/Instagram

Otroliga bedrifter där Caio har lagt ned hela sin kropp och själ. I själva verket, med avsikt att öka sina kunskaper, går han varje kväll och lägger sig runt 22:00 för att kunna gå upp tidigt och sitta vid skrivbordet redan vid 7-tiden. "Jag är intresserad av allt - sa pojken - Det finns inget jag inte gillar även om matematik och fysik är de saker jag tycker bäst om. När jag blir stor tänker jag bli läkare och domare, så att jag kan försörja mig ekonomiskt, men jag vill också göra något för att hjälpa andra människor." En fantastisk inställning som Caio har valt att dela med andra genom att skapa en Youtube-kanal för att hålla gratis mattelektioner för andra människor.

Kort sagt, den här killen är inte bara begåvad med ett stort intellekt, utan är också mycket generös och altruistisk, egenskaper som vi är säkra på, kommer att göra honom till en mycket speciell person - mer än han redan är - håller du inte med?

Advertisement