"Jag har inte råd med julklappar till mina barn och kommer att bli tvungen att avslöja att Jultomten inte finns

av sofia

08 December 2022

"Jag har inte råd med julklappar till mina barn och kommer att bli tvungen att avslöja att Jultomten inte finns
Advertisement

Varje person upplever någon gång i livet stunder av intensivt och underbart lugn och andra stunder som tvärtom, kännetecknas av svårigheter och hinder som man tvingas försöka övervinna. Det sägs ofta att med uthållighet och mycket god vilja är allt möjligt, men det finns stunder som verkligen är svåra och som gör att man måste kämpa hårt för att lämna dem bakom sig.

Detta vet kvinnan vi nu vill berätta om mycket väl, en 30-årig mamma som hamnat i ekonomiska svårigheter och inte vet hur hon ska ta sig ur det. Låt oss berätta hennes historia.

via New York Post

Advertisement
@mamacameronx/Tik Tok

@mamacameronx/Tik Tok

Rachel Cameron kommer ursprungligen från Skottland och är mamma till 4 underbara barn, alla under 10 år. En stor familj som inte är lätt att driva, speciellt när det är ont om pengar och om man tvingas minska utgifterna för att kunna "överleva". Kvinnan, som kände sig bekymrad över situationen skrev ett inlägg på nätet och vände sig till dem som kanske liksom hon har samma problem, men lyckats hitta en lösning.

"Vi går igenom ett mycket svårt ögonblick - förklarar hon - jag vill bara att mina barn ska vara lyckliga, jag vill att de ska ha allt de behöver och min största önskan är att de inte ska behöva känna sig annorlunda jämfört med andra". Hennes funderingar har med julens närmande att göra, en period på året då utgifterna ökar och man vill göra alla glada med en liten present att hitta under granen. Vilket för dem tydligen inte kommer att vara möjligt i år.

Advertisement
@mamacameronx/Tik Tok

@mamacameronx/Tik Tok

"Jag har inte råd att köpa presenter till mina barn - erkände kvinnan - jag blir ledsen när jag tänker att jag kommer att behöva berätta för dem att jultomten inte finns eftersom de inte kommer att hitta några presenter som väntar på dem under granen den dagen. Om någon av er har varit i samma situation som jag, kan ni snälla ge mig några råd om hur jag ska ta mig ur den”.

De många användare som har följt hennes historia har praktiskt taget haft delade meningar om denna historia. Å ena sidan fanns det de som förstod varför hon tyckte att det var jobbigt och sa några tröstande ord till henne, medan det å andra sidan fanns många som kritiserade henne. "De säger till mig att jag är lat och att jag inte vill jobba, men så är det inte - förklarar den unga kvinnan - Innan hade jag ett bra jobb, men sedan vårt senaste barn föddes har jag inte längre möjlighet att jobba. Om jag hade en familj som var villig att hjälpa mig, skulle jag lämna barnen hos dem och skulle gå till jobbet, men jag kan inte. Jag slösar inte bort någon tid på dagarna, att vara mamma och hemmafru är inte lätt alls. Det är sant att jag inte har någon lön, men det är också sant att jag tar hand om barnen och att jag inte behöver betala någon annan för att göra det".

@mamacameronx/Tik Tok

@mamacameronx/Tik Tok

Både hon och hennes man har verkligen ansträngt sig, enligt vad hon fortsätter att berätta, men detta verkar inte räcka till och svårigheterna minskar knappast. Vi hoppas bara att de kommer att kunna hitta en lösning som gör att de kan leva mer fridfullt och fira jul ordentligt utan att behöva krossa sina barns små drömmar.

Advertisement