Hon blir vräkt och tvingas tillbringa natten i bilen med sina barn, men en god samarit lämnar en lapp för att hjälpa henne

av sofia

09 Februari 2023

Hon blir vräkt och tvingas tillbringa natten i bilen med sina barn, men en god samarit lämnar en lapp för att hjälpa henne
Advertisement

Dessa år av global ekonomisk kris har inte varit lätta för många människor, särskilt för de som bor i hyreslägenheter, som lättare riskerar att vräkas om de inte betalar sin del. Detta drabbade en kvinna vid namn Yvonne, en ensamstående mamma från Baltimore i USA. Den unga kvinnan har ett jobb, men hon ställdes inför en rad personliga och ekonomiska svårigheter som ledde till att hon inte längre kunde betala hyran, vilket ledde till att hon plötsligt från en dag till en annan var hemlös tillsammans med sina barn.

via Instagram / mindfulskatergirl

Advertisement
Flickr / Lars Plougmann / Not the actual photo

Flickr / Lars Plougmann / Not the actual photo

Yvonne använde det sista av pengarna för att betala ett lager för sina ägodelar och tog med sig det som behövdes för att övernatta i bilen med sina barn och parkerade bilen på parkeringen till en stormarknad. Under kvällen uppmärksammade en förbipasserande mamman med de två barnen ombord och bestämde sig för att lämna en lapp under bilens vindruta med ett erbjudande om hjälp.

Nästa morgon läste Yvonne lappen som nämnde en organisation som kunde hjälpa till med att samla in pengar till bostäder i nödsituationer som hennes. Lappen innehöll kontaktuppgifter till Shelly Tygielski, grundaren av en community där folkhjälper varandra. Mamman kontaktade genast Shelly, i hopp om att få hjälp.

Advertisement
Flickr / bossco / Not the actual photo

Flickr / bossco / Not the actual photo

Shelly svarade med att fråga Yvonne vad hon behövde och mamman svarade att hon behövde hitta en trygg och varm plats nära sina barns skola. Vid den tidpunkten skapade Shelly ett Instagram-inlägg och öppnade en insamling, medan hon under tiden erbjöd mamman och hennes barn ett rum på ett Holiday Inn i en månad för att familjen skulle kunna tillbringa natten säker.

Tack vare hjälpen av den förbipasserande och Shelly fick Yvonne snabbt kontroll över sitt liv igen. Efter några dagar var insamlingen så lyckad att Yvonne kunde betala förskottet för hyran av ett nytt hus och första månadens hyra. Tack vare användarnas hjälp kunde den unga mamman komma tillbaka på rätt spår med sitt arbete och lyckas få det att gå ihop igen. Djupt rörd av generositeten hos dem som donerat, la Shelly också upp ett tackmeddelande från Yvonne: "Jag är så lättad, så lycklig. Yvonne och hennes familj är oerhört tacksamma och jag tackar också var och en av er eftersom vi inte bara uppnått vårt mål, vi överträffade det."

Advertisement