En tonåring som är hemlös sedan 12 år tillbaka tar studenten och får utmärkelsen som bästa elev

av sofia

12 November 2023

En tonåring som är hemlös sedan 12 år tillbaka tar studenten och får utmärkelsen som bästa elev
Advertisement

Minnet av skolan är olika för var och en av oss då det finns de som upplevde det som en lycklig och bekymmerslös period, de som inte mådde bra av sina studier och de som sammantaget inte hade några speciellt minnesvärda erfarenheter under sin skoltid. Det som förmodligen har en betydande inverkan är den situation vi lever i då uppfattningen om vad vi gör förändras drastiskt baserat på vem vi gör det med och hur vi gör det.

Huvudpersonen i den här historien levde 12 av sina akademiska år som hemlös. Men det stoppade honom inte från att slutföra sina studier.

via ABC News/ YouTube

Griffin Furlongs historia

Griffin Furlongs historia

ABC News/Youtube

Griffin Furlong har inte haft någon fast bostad sedan han var 7 år. Efter sin mammas död ett år tidigare på grund av en allvarlig sjukdom, var han tvungen att kontinuerligt flytta från ett härbärge för hemlösa till ett annat tillsammans med sin bror och sin pappa. "Jag minns att jag en natt hade färdats mer än 8 km till fots för att nå det nya härbärget och att sängen på den platsen inte hade några täcken eller lakan, den var hård som sten. Jag kunde inte sova gott på flera veckor", förklarar killen.

Trots allt missade han aldrig en skoldag och bara en önskan brann inom honom: att få bästa möjliga betyg för att aldrig behöva leva på det sättet igen. "Det fanns dagar då vi inte ens hade något att äta, jag gick och la mig utmattad och hungrig och visste att jag hade skola nästa dag. Jag vill aldrig behöva uppleva det igen." tillade han.

Under en tid bodde den unge mannen hos sin flickväns familj och sedan hos sina farbröder, men han tvingades möta svåra utmaningar varje dag och såg saker som en ung kille aldrig borde behöva se, men det är inte allt.

Advertisement

Hans livs radikala förändring

Griffin avslöjade aldrig sitt tillstånd för andra elever eller lärare på sin skola och bara några få av dem visste sanningen om honom. Det rådde ingen brist på människor som retade honom och märkte att han var fattig, men ingenting spelade någon roll förutom hans familjs välbefinnande och att uppnå de bästa akademiska resultaten han kunde.

"Jag visste att jag inte hade någon annan väg ut ur den situationen, ingen skulle komma till min räddning. Jag skulle ha fortsatt leva i fattigdom om jag inte hade lyckats få ett stipendium och därför engagerade jag mig med all min kraft", förklarar han.

Till slut klarade han det och lyckades ta examen med toppbetyg, blev bäst i sin klass och höll ett tal på avslutningen som rörde alla. Griffin skrev sedna in sig på Florida State University där han valde att studera ingenjörsvetenskap, fick ett stipendium för att betala för sitt boende och hans familj är otroligt stolt över honom.

En inspirerande berättelse som påminner oss om killens favoritmotto: "Låt inte någon tala om för dig vad du kan och inte kan göra!"

Advertisement