x
"Jag var ensam och utan pengar, men…
En 2-årig pojke med cerebral pares ser havet för första gången och blir alldeles tagen (+VIDEO) Han ser en kvinna som är tvungen att sitta på marken på busshållplatsen så han bestämmer sig för att bygga en bänk åt henne

"Jag var ensam och utan pengar, men att sy förändrade mitt liv" Idag är hon mijonär

14 September 2022 • Av sofia
524
Advertisement

Vi har alla en dröm i byrålådan, ett projekt eller en strävan som vi dock ofta lägger i ett hörn för att ge plats åt ett större ansvar. Ändå bör man aldrig lägga sina passioner åt sidan, för de kan leda in oss på bättre vägar än de vi befinner oss på nu.

Ett bra exempel på detta är Mimi Goodwin, mer känd som "Mimi G", en ung kvinna från Chicago som bokstavligen gick från fattigdom till rikedom tack vare ett starkt självförtroende som uppmuntrade henne att fortsätta kämpa för att uppnå sin dröm.

via: People

Kvinnan tillbringade större delen av somrarna i Puerto Rico med sin pappa och det var där hennes passion för tyger och speciellt för sömnad föddes. Men Mimi hade inte på något sätt ett enkelt liv och detta fick henne att lämna Chicago för att flytta till Kalifornien vid 15-års ålder.

Vid 17 var hon hemlös, ensam och väntade sin första dotter. Det enda hon hade var bara sin envishet och outtröttliga kärlek till sömnad. "Jag var tvungen att möta många problem, men att sy var ett sätt att frigöra mig och släppa taget, och det var så jag använde det", sa hon. Tack vare stödet från några vänner skrev Mimi in sig på en modeskola, men hon insåg direkt att hon redan hade lärt sig allt på egen hand som de fick henne att betala dyra pengar för. Det var då hon fattade beslutet som förändrade hennes liv: att publicera sin passion för sömnad och mode på nätet.

"Jag var ensamstående mamma, kämpade för att få det att gå ihop och försökte mitt bästa för att hålla mig vid ytan när jag startade min blogg", förklarade hon. Framgången kom tack vare hennes YouTube-kanal "Mimi G Style" och hennes videor med steg-för-steg-guider för att lära sig att sy, som var så uppskattade att de tillät henne att skapa ett riktigt varumärke. "Folk var galna i det. Jag hade inte för avsikt att sy för pengar, men tack vare framgången med mina videos lyckades jag förvandla min blogg till ett digitalt företag", förklarade Mimi.

Sedan bjöd den ständigt växande framgången Mimi på ytterligare en gyllene chans: att lära nybörjare sömnad och design. Tack vare intäkterna från sin nätverksamhet lanserade Mimi Sew It Academy, en plattform som nu har över 12 000 studenter där hon lär ut allt från damkläder till modellering och skiss. Med sin framgång insåg Mimi att hennes arbete inte bara handlar om mode: "det handlar så mycket mer, det handlar om att ge människor utlopp för sin kreativitet och en säker plats där de kan dela med sig av det de gör".

Vi vill bara gratulera henne och önska henne en ännu ljusare framtid än den hon redan har.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack