"Efter 12-års äktenskap bestämde jag mig för att lämna min fru för att hon alltid kommer för sent"

av sofia

19 Februari 2023

"Efter 12-års äktenskap bestämde jag mig för att lämna min fru för att hon alltid kommer för sent"
Advertisement

Att respektera tider, vara punktlig och inte låta folk vänta är inte en egenskap som utmärker alla. Det finns människor som lyckas med detta och de som tvärtom helt enkelt inte inser att de har för lite tid för att hinna göra vissa saker innan ett åtagande. Hur bör man bete sig i dessa fall om man lever i en relation med en person med denna problematik? Det finns de som tar ett djupt andetag och bestämmer sig för att helt enkelt stå ut med det och de som efter ett tag inte orkar längre och sätter stopp för denna jobbiga situation.

Vilket till exempel hände huvudpersonen i den här historien. Efter att ha tolererat sin frus förseningar under en lång period tog han ett drastiskt beslut. Låt oss tillsammans ta reda på vad det rör sig om.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I ett Reddit-inlägg lättade en man sitt hjärta i ett långt inlägg om sin svåra familjesituation som efter 12 år fick honom att fatta ett drastiskt beslut. Mannen beskrev kortfattat vad som lett till detta och specificerade att han inte hade en "medelålderskris", inte letade efter en yngre person att leva med och inte har en relation med någon annan. Hans enda stora, oöverstigliga problem ligger i hans frus beteende.

Författarens förklarar tydligt redan från början att det hela rör sig om en dålig sida hos hans partner som gör att hon alltid kommer för sent. Kvinnan har inte kommit i tid till något på 12 år och detta förstörde, allt eftersom tiden gick, något i deras relation som blev irreparabel.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Hon ansträngde sig aldrig för att göra det - säger han - Från det att vi var tillsammans fick jag alltid vänta 15 till 60 minuter innan hon dök upp. Hon respekterade aldrig tiderna och det blev värre både när vi gift oss och sedan med ankomsten av vår bebis Vi går på klassmöten tillsammans och vi kommer alltid en halvtimme för sent - fortsatte han - om vi har bokat bio ser vi aldrig början på filmen och när vi är bjudna på middagar är det samma sak. Först skyllde hon på yttre omständigheter som bidrog till att hon inte lyckades vara punktlig och nu skyller hon på vår son."

Tydligen är den enda gången hon skärpt till sig när hennes favoritband hade konser. I det fallet dök hon upp en timme för tidigt.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Hennes man har alltid tolererat hennes beteende av kärlek, men efter att ha överskridit gränsen bestämde han sig för att avsluta förhållandet. "Droppen var när vi en dag var tvungna att gå ut, vår son och jag hade redan gått hemifrån och hon kom inte. Efter 20 minuter gick jag för att se vad som hade hänt och hon hade helt enkelt bestämt sig för att dammsuga i det ögonblicket".

Så han fattade det smärtsamma beslutet att avsluta äktenskapet, men det upprörde kvinnan som, utan att slösa någon tid, berättade för hela sin familj om hennes mans avsikter. Men var mannens beslut verkligen överdrivet?

Vad tycker du om saken?

Advertisement