Mimartisten tvingar en man att hjälpa sin fru som bär på både ett barn och en ryggsäck. Videon får oss att tänka till

av sofia

25 Maj 2023

Mimartisten tvingar en man att hjälpa sin fru som bär på både ett barn och en ryggsäck. Videon får oss att tänka till
Advertisement

När du bestämmer dig för att skaffa barn måste du tänka på att ansvar och plikter bör delas lika mellan de två föräldrarna. Visst kommer en mamma alltid ha lite mer att göra, men det är inte mer än rätt att pappan gör allt för att "lätta" på bördan och hjälpa till. Tänk om en man inte inser detta själv? Inga problem, för det kommer alltid att finnas någon som är villig att påminna honom. Lite som det som hände i berättelsen vi nu ska berätta för dig.

I det här fallet var det en mimartist som skipade rättvisa. Mannen med ansiktet målat i vitt har "läxat upp" pappan som jämfört med kvinnan som gick vid hans sida tog det lite för lugnt.

via Porque no semeo currio

Advertisement
 Valentina Miranda Cardenas/Youtube screenshot

Valentina Miranda Cardenas/Youtube screenshot

I en video som blev viral på webben kan man se en mimartist som jagar ett ungt föräldrarpar vid kanten av en simbassäng för att rätta till något. Men vad? Eller i det här fallet vore det kanske bättre att säga: vem? En man som verkar på tok för avslappnad bredvid sin fru.

På bilderna i videon ser vi faktiskt en mamma som håller sin bebis och även en ryggsäck, medan vi några steg bakom henne kan se hennes man som glatt promenerar med händerna fria. En scen som vi alla förmodligen har sett många gånger och som många närvarande inte skulle ha lagt alltför stor vikt vid, om det inte hade varit för att han bestämde sig för att ingripa, mimartisten med vitt ansikte.

Scenen utspelade sig på Seaworld i Orlando, USA, där en komiker underhöll publiken. Medan han gjorde sitt jobb lade mannen dock märke till något han inte gillade och bestämde sig för att agera. Han gick fram till en kvinna med en ryggsäck och ett barn i famnen och frågade henne, alltid och bara med gester, om den bakom henne var hennes man. Inför sitt jakande svar gick mimen till attack.

Advertisement

Han tog ryggsäcken från kvinnans axlar och räckte den till hennes man, vilket fick mannen att förstå hur felaktigt det var att hans fru bar runt på den medan han var bekväm och inte hade någonting i händerna. En gest som fick kvinnan att le och som förmodligen fick hennes partner att skämmas lite.

Inför ett sådant ingripande kunde pappan inte låta bli att le lite och ta ryggsäcken över axeln och ta "sin läxa" från mimartisten. Publiken reagerade med en stor applåd på artistens ingripande och för att understryka att det inte är normalt att överlåta alla sysslor till kvinnor.

Pappor måste också ta ansvar och hjälpa till så mycket som möjligt. I det här fallet vet vi inte om kvinnan nyss hade tagit barnet i famnen som kanske hade varit hos sin pappa fram till några ögonblick innan, faktum är att vi alltid bör komma ihåg vikten av att fördela arbetet jämt, håller du inte med?

Advertisement