"Min pappa väntar barn med sin andra fru och vill ge henne mitt namn vilket får mig att må dåligt"

av sofia

28 Januari 2023

"Min pappa väntar barn med sin andra fru och vill ge henne mitt namn vilket får mig att må dåligt"
Advertisement

Det finns en övertygelse om att kärlek ska vara en evig känsla, något som går utöver alla problem, hinder eller oenighet, men i verkligheten är det inte alltid så. Det finns par som, trots att de känner en enorm tillgivenhet för varandra, inte klarar att vara tillsammans och av någon anledning bestämmer sig för att separera.

Detta är svåra situationer som barnen inte bör bli indragna i, men tyvärr riskerar de ofta att bli de som betalar det högsta priset. Om en andra partner sedan kommer in i mammas eller pappas liv kan ytterligare komplikationer uppstå. Ett bevis på detta är historien vi nu ska berätta om.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

I centrum av berättelsen står en dotter som kände sig "ersatt" av sin pappa vid en tidpunkt då mannen väntade ytterligare en dotter från sin nya fru och tillsammans med henne fattade ett ganska ovanligt beslut. I ett långt inlägg på Reddit berättar den 18-åriga tjejen om hur hon konfronterade honom och ville veta om hon hade gjort fel på något sätt.

"Min pappa är 54 år och han har en relation med Laura, sin andra fru, som är 33 år gammal - börjar hennes berättelse - En dag var jag med dem när de meddelade att de väntade barn, men de visste inte könet ännu och inte heller vilket namn de skulle ha valt. Två månader senare - fortsatte hon - hade jag ett videosamtal med min pappa och han berättade att de skulle få en flicka och att hon skulle heta Lilly. Inget konstigt om det inte vore för att jag heter Liliana och Lilly är mitt smeknamn. De skulle döpa henne efter mig."

18-åringen gillade det inte alls, så pass mycket att hon bestämde sig för att inte svara på sin pappas samtal längre, inte heller de från hans nya fru, som fortfarande försökte få henne att förstå, genom meddelanden, att hennes pappa inte menade något illa och att hon alltid skulle vara hans dotter. Hon hade dock tagit det på ett helt annat sätt och när Liliana diskuterade saken med sin mamma och mormor upplevde dem det likadant.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Min pappa lämnade min mamma när jag var bara några månader gammal och dök upp igen i mitt liv först när jag fyllt 13 - skriver författaren till inlägget sedan - jag tror att han försöker göra allt som inte var möjligt med mig och han vill namnge sin nya dotter efter mig också, vilket jag är väldigt ledsen över."

Många har valt att lämna en kommentar och säga sin åsikt, de flesta höll med tjejen om att mannen höll på att göra ett misstag. Hennes pappa hade all rätt att starta ett nytt liv, med en ny fru och en dotter, detta var det ingen som ifrågasatte, men han kunde ha valt ett annat namn, istället för att välja samma, för att inte göra dottern ledsen.

Vad tycker du om saken?

Advertisement