Hon vill bara ha 15 personer på sin begravning: "De som inte har brytt sig om mig borde inte komma"

av sofia

01 Januari 2023

Hon vill bara ha 15 personer på sin begravning: "De som inte har brytt sig om mig borde inte komma"
Advertisement

I livet måste du försöka omge dig med människor du kommer överens med, som du kan dela stunder av kärlek och positiva upplevelser med. Livet är för kort för att hysa agg, hata eller ägna dina dagar åt att lyssna på någons klagomål. Tyvärr är familjemedlemmar ofta inte de allra bästa att dela livets resa med och även om man är släkt, betyder det inte nödvändigtvis att det finns den där kärleken och omtanken som vid varje jul, eller speciell högtid, gör att man samlas kring en bord eller framför brasan. Kvinnan vi ska berätta om nu bestämde sig, på ett mycket originellt sätt, för att inte bara låtsas som att ingenting hade hänt och bestämde att bara de människor som verkligen stod henne nära förtjänade att närvara vid hennes begravning. Men låt oss ta en närmare titt på den här historien.

via La Nacion

Advertisement
Hon vill bara ha 15 personer på sin begravning: "De som inte har brytt sig om mig borde inte komma" - 1

María Paz Fuentes Fernández hade fått nog, medan hon fortfarande levde, av de som förmodligen utgav sig för att vara hennes vänner eller i vilket fall som helst låtsades bry sig om henne, för att sedan vända henne ryggen i tider av nöd. Kvinnan betalade en tidning för att publicera vem som kunde närvara vid hennes begravning och alla aktiviteter relaterade till hennes avresa när det skulle ha varit "hennes ögonblick": från besök på begravningsbyrån, till likvakan, fram till begravningen. Idén, förutom att den var originell, lyfte fram hur få personer som fanns med på den listan då endast 15 personer skulle släppas in på kvinnans begravning. Från denna låga siffra är det tydligt att kvinnan inte alls var nöjd med de flesta av sina relationer, särskilt dem med sina familjemedlemmar.

Kvinnans meddelande lades ironiskt nog upp av en användare på Twitter, kanske just för att man inte förväntar sig att någon skulle planera något sådant så utförligt.

Advertisement

Spain woman tables list of names that will attain her funeral A woman in Spain organized for her obituary to be...

Pubblicato da Chima Godson su Sabato 12 giugno 2021

Kvinnans önskan var följande:

"I enlighet med mina principer och mitt eget speciella sätt att bestämma saker, önskar jag att: eftersom min familj inte har varit av blod på länge, uttrycker jag min sista önskan om att endast de personer jag nämner nedan kan delta vid min begravning och besöka begravningsbyrån, kyrkan och kyrkogården: Fina García Vázquez, Juan Pedro Tejero García, Antón Montenegro, Segundo Viñas, Carmelita, Julián Francés, Rosa, Ana Tere Fernández, Ascensión Rodríguez, Susana, Silvia, Noelia, Pilar Lema, Ricardo och Juan. Angående resten av människorna som aldrig har brytt sig medan jag var vid liv önskar jag att de fortsätter att hålla sig borta”.

Det är inte konstigt att många användare hyllade kvinnans tydliga, men dystra budskap, och var överens om att de inte står ut med människors falskhet: "Att se någon gråta för dig när de kanske inte ens har hälsat på dig på gatan på 30 eller 40 år, är till och med kränkande", skrev en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement