En turist bokar ett lyxhotel, men blir chockad när han kommer in i rummet: "Det ä vansinnigt"

av sofia

04 Februari 2024

En turist bokar ett lyxhotel, men blir chockad när han kommer in i rummet: "Det ä vansinnigt"
Advertisement

Att åka på semester är alltid en "berikande" upplevelse, man reser ibland för att komma bort från sin vardagliga rutin, men ofta gör man det helt enkelt för att upptäcka nya platser och för att utforska nya kulturer.

Vissa länder har dock vanor och seder som skiljer sig ganska mycket från dem vi är vana vid, till exempel är skillnaderna mellan västerländska och österländska kulturer enorma. Huvudpersonen i denna berättelse förväntade sig dock inte att skillnaderna skulle vara så stora och så fort han satte sin fot inne på sitt hotellrum blev han helt chockad.

via Reddit

Turistens berättelse

Turistens berättelse

@pullman.rotorua/Instagram

Det är den chockade mannen själv som berättar historien och han bestämde sig för att vända sig till människor på nätet för att ta reda på om det bara var han som tyckte att det som hände var konstigt.

"Min familj och jag bestämde oss för att resa till Nya Zeeland, vår resa var planerad för att besöka olika delar av landet. Vi bokade mer än ett hotell för att tillgodose alla våra behov", började mannen med att skriva. Den lyckliga familjen hade inte stött på några problem med det första boendet, men så fort de klev in i det andra hotellrummet blev de alldeles förstummade.

"När vi anlände till Rotorua (staden i Nya Zeeland) åkte vi till vårt hotell, en mycket trevlig byggnad som absolut inte var särskilt billig. Rummet vi hade valt kostade cirka 1 800 kronor per natt", specificerade turisten. Han tillade sedan: "så fort vi kom till rummet såg jag mig omkring och blev mållös..."

Advertisement

Reaktionerna från användarna på Reddit

Reaktionerna från användarna på Reddit

Proudclad/Reddit

"Ett stenkast från entrén och sängen finns också badrummet, allt väl synligt. För att vara exakt är toaletten placerad inne i en halvtransparent glashytt som inte ens når upp till taket. Det finns inget privat utrymme alls...", skrev den förbryllade mannen.

Så han frågade folk på nätet om det var en kulturell fråga och om hotellet var bisarrt bara ur hans synvinkel. Kommentarerna från användarna dröjde inte länge.

"Nej min vän, du är inte den enda som tycker att det arkitektoniska valet är underligt. När jag bodde på samma hotell som du kände jag mig också generad och fann att en sådan design är helt malplacerad", skrev någon, "Det hände också mig och det störde mig också mycket att fönstren i det rummet inte gick att öppna", avslöjade någon annan.

I själva verket är valet av alltid stängda fönster försvarbart då hotellet ligger i ett geotermiskt område där svavelångorna inte avger en särskilt god lukt. I vilket fall garanterade hotellets personal - som vid mer än ett tillfälle fick frågor om det där badrummet - att ett projekt pågår för att förnya designen av rummet för att försöka möta kundernas önskemål. Vad tycker du om detta "originella" hotellrum?

Advertisement