Hon vill inte ha med sin man under förlossningen: "Förra gången betedde du dig väldigt illa"

av sofia

04 Februari 2024

Hon vill inte ha med sin man under förlossningen: "Förra gången betedde du dig väldigt illa"
Advertisement

När du väntar barn går du igenom olika känslomässiga tillstånd. Du kan känna dig överlycklig vid tanken på att du snart ska få hålla ditt barn i famnen, men du är också lite rädd vid tanken på ett så enormt stort ansvar.

För att inte tala om själva förlossningen... en situation som är minst lika underbar som den är svår att hantera. Det är dock skönt att tänka på att det är just genom många uppoffringar och ansträngningar som man kan ge liv åt en annan individ, det vill säga det vackraste i världen. Det krävs dock två för att bli föräldrar och det är därför viktigt att mannen också gör sitt, åtminstone ger allt nödvändigt stöd till sin partner eller att han håller sig så långt borta från henne som möjligt om detta skulle råka vara vad hon önskar. Detta är nämligen begäran från kvinnan vi nu ska berätta om.

Advertisement

Mannens version och begäran om hjälp på nätet

Mannens version och begäran om hjälp på nätet

pch.vector/Freepik - Not the actual photo

Mannen till den nyss nämnda kvinnan vände sig till ett välkänt nätforum, Reddit, för att få råd om hur han skulle bete sig efter det att hans fru hade sagt till honom att hon inte ville ha honom vid sin sida under förlossningen.

"Allt började för två år sedan när vårt första barn föddes, jag minns att jag var väldigt stressad", skrev mannen och började berätta sin historia. "Jag hade inte den bästa attityden, jag erkänner det. Jag var så nervös och upprörd att jag hanterade situationen på fel sätt... jag var alltid i telefon.", erkände han.

Kort sagt, mannen hade inte varit till någon hjälp alls i ett så kritiskt och känsligt ögonblick för sin fru och det är inte allt...

Advertisement

Svaret från användarna på Reddit

Svaret från användarna på Reddit

tonodiaz/Freepik - Not the actual photo

Direkt efter barnets födelse återgick han omedelbart till arbetet och kvinnan anklagade honom för att inte ha bidragit på något sätt ens hemma. "Till slut diskuterade vi allt som hade hänt, både i förlossningsrummet och hemma och situationen hade löst sig eller åtminstone trodde jag det", tillade han.

Men nu när hans fru ska föda igen har hon förbjudit honom från att komma in i förlossningsrummet: "Du har fortfarande inte bett om ursäkt för hur du betedde dig förra gången, jag såg till och med hur sjuksköterskorna blev chockade över din brist på respekt gentemot mig”, sa kvinnan till honom.

Mannen sa att han inte visste vad han skulle göra och sa att han hade försökt försäkra sin partner genom att säga att den här gången skulle han bete sig annorlunda. Alla hans vänner tog hans parti, men hans föräldrar var helt överens med hans fru. Låt oss se vad användarna på forumet tycker.

"Allt du behövde göra var att finnas där för henne, inget mer än det, men du misslyckades genom att göra en redan svår uppgift till en ännu mer komplicerad upplevelse. Din fru har all rätt att förbjuda dig från att vara i förlossningsrummet", skrev en användare. "Det är hon som ska föda barn, så det måste vara hennes beslut vem hon ska ha eller inte ha bredvid sig", förklarade en annan användare, "Du har inte visat att du är värdig hennes förtroende och inte heller att du är ett giltigt känslomässigt stöd för henne. Dessutom visar du att du fortfarande inte är mogen nog om du inte förstår budskapet din fru försöker förmedla till dig”, skrev ännu en. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement