Hon vill lämna sin systers hund på ett djurskyddshem: "Jag står inte ut med den längre"

av sofia

10 Februari 2024

Hon vill lämna sin systers hund på ett djurskyddshem: "Jag står inte ut med den längre"
Advertisement

Att ta hand om ett djur är ett stort ansvar och endast de som verkligen har en lämplig mängd fritid och ekonomiska resurser kan ta hand om dem på ett lämpligt sätt.

I allmänhet fattar man ett sådant beslut efter att ha grubblat över det länge, men om så inte är fallet är risken att ångra sig ganska stor. Huvudpersonen i den här historien vet något om det och hon har inte ens egentligen skaffat ett husdjur, utan har bara gått med på att ta hand om ett under en period. Men djurets beteende, en hundvalp, ledde till att hon blev osams med sin syster.

via Reddit

Advertisement

Den desperata systerns version

Den desperata systerns version

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

Kvinnan som skrev på jakt efter råd var upprörd över situationen hon befann sig i och hon bestämde sig för att förlita sig på människorna på nätets omdöme för att förstå hur det skulle vara bäst att agera.

"Min systers biologiska pappa (inte min) hamnade nyligen på sjukhuset. Det var helt klart en nödsituation och hon var tvungen att ta sig till sjukhuset för att träffa honom omedelbart. På grund av detta frågade hon mig om jag kunde ta hand om hennes hundvalp, en 7-månader gammal cocker spaniel, och jag gick med på detta." skriver kvinnan på Reddit-forumet.

"Jag har också en hund av samma ras så jag trodde att det inte skulle vara något problem för mig", erkände tjejen. Men hennes systers hund visade sig vara mycket komplicerad att hantera: "Han är inte det minsta disciplinerad, man kan säga att han inte har blivit tränad alls. Han är som en virvelvind, han skäller konstant, han kissar och bajsar inne i huset och lämnar mig inte ens ifred när jag äter.”, fortsatte den upprörda kvinnan.

Så, eftresom hon inte längre visste vad hon skulle göra, bestämde hon sig för att konfrontera sin syster via telefon.

Advertisement

Åsikter och råd från användarna på Reddit

Åsikter och råd från användarna på Reddit

Peter Griffin/Publicdomainpictures

Men att ha pratat med sin syster löste inte hennes problem och hon anklagades för att vara okänslig för att skapa förvirring i ett så känsligt ögonblick. Hon föreslog att systern kunde skicka pengar till henne som skulle användas för att lämna hunden på ett hundpensionat, men hennes syster gillade inte alls den idén.

"Droppen som fick bägaren att rinna över var att hitta hennes cocker spaniel med min trasiga favorit-t-shirt i munnen (som dessutom var en present från min pappa). Jag bara kokade av ilska och kontaktade min syster igen, den här gången för att ge henne ett ultimatum: Jag ger dig till början av nästa vecka att komma och hämta hunden annars lämnar jag honom på ett djurhem." Hon hade helt enkelt fått nog och specificerade sedan att hennes syster skulle ha kunnat ta tillbaka honom när som helst tack vare mikrochipet som hunden är utrustad med.

Hon undrar nu om hennes reaktion var överdriven. Hennes syster svarade inte på hennes ultimatum och hon är osäker på vad hon ska göra. "Jag är ledsen men jag tror att det är du som har fel eftersom du gick med på att ta hand om en hund - en valp då - som du inte visste något om och nu måste du fullfölja det åtagande du gjorde." skrev en användare, "Jag är på din sida: du gav din syster två alternativ att välja mellan!", började en annan, "Att ändra sig är legitimt, men det ger dig inte rätten att lämna en valp på ett härbärge", skrev ännu en person. Vem tycker du har rätt?

Advertisement