En man bråkar med sin fru: "Vi kan inte tvinga vår dotter att umgås med de som du vill att hon ska umgås med"

av sofia

14 Maj 2024

En man bråkar med sin fru
Advertisement

Familjen är utan tvekan ett av de starkaste banden vi knyter under vårt liv. Det gäller kanske inte alla familjemedlemmar, men för många blir relationerna djupa.

När det kommer till våra barn eller syskon är det naturligt att man vill ha en så bra relation som möjligt till dem. Dock är det inte alltid genomförbart då människor har skilda personligheter och intressen, och en del är helt enkelt inte ämnade att umgås mer än vad som är nödvändigt. Detta är exakt vad som hände mellan de två tonårskusinerna som är huvudpersoner i denna berättelsen.

via Reddit

Advertisement

Mannen delar sin historia på ett Reddit-forum

Freepik - Not the actual photo

En man, en make, vände sig till Reddit-forumet för att dela med sig av sin unika situation. Han började med att beskriva hur nära hans fru är sina systrar, både de äldre och de yngre. Familjens äldsta barn spenderar ofta mycket tid med sin äldre fasters barn.

Tonårskillarna, som är runt 16 år umgås med sina vänner och deltar i aktiviteter som de brinner för. När det gäller döttrarna heter parets äldre dotter Kaylee, och hennes kusin heter Gia. De är båda 13 år och har setts vid flera familjesammankomster som luncher och middagar, men Kaylee verkar inte vara särskilt förtjust i Gias sällskap.

"Min fru är mellanbarn och har alltid känt ett ansvar för att hålla familjen samman efter att deras pappa avled...", berättade mannen. "Därför har hon alltid försökt få våra barn att umgås med sina systrars barn, både den yngre och den äldre. Men vår dotter Kaylee klagar över den tid hon tillbringar med Gia", avslöjade han. Hans fru är inte villig att acceptera att flickorna inte vill umgås.

Advertisement

Bråket mellan en man och hans fru, samt kommentarerna från användarna

"Du kan inte tvinga vår dotter att umgås med Gia mot hennes vilja! Hon är tillräckligt gammal för att själv välja vem hon vill spendera tid med", inledde mannen. "Du är ensambarn och förstår inte vikten av att tänka på familjen och sträva efter att hålla den enad. Kaylee kan inte bara bestämma sig för att sluta umgås med sin kusin!", replikerade kvinnan.

Problemet mellan de två flickorna kvarstod dock. Kaylee hade berättat för sina föräldrar att hon inte kom överens med Gia på grund av deras olika intressen. Den förstnämnda älskade att spela fotboll och videospel, medan den andra föredrog mer barnsliga lekar som "mamma och dotter" eller "leka lärare". Dessutom hade de två tonåringarna mycket olika personligheter då Kaylee var utåtriktad och extrovert, medan Gia var blyg och reserverad.

Mannen grälade med sin fru och undrar nu om han bör ändra sin syn på situationen. Internetanvändarna uttryckte sina åsikter: "Din fru har fel som försöker kontrollera er dotter. Flickorna kanske kommer överens när de blir äldre, men man bör inte tvinga fram en relation mellan dem nu", skrev någon.

"Min mormor sa alltid att vi i familjen måste stötta varandra, men vi behöver inte vara bästa vänner!", skrev en annan. "Ju mer din fru försöker tvinga fram en vänskap mellan flickorna, desto större är risken att de kommer att ogilla varandra...", tillade en tredje. Vad är din åsikt?

Source:

Reddit

Advertisement