Han vill fria till sin tjej under hennes systers bröllop, men brudparet säger nej

av sofia

04 Maj 2024

Han vill fria till sin tjej under hennes systers bröllop
Advertisement

Det är inget mysterium att ett bröllop är en av de viktigaste dagarna för ett kärlekspar – om inte den viktigaste – och därför är det förståeligt att du vill att allt ska vara perfekt vid detta magnifika tillfälle.

Många människor gör sitt yttersta för att inte hamna i någons skugga den dagen och detta inkluderar att se till att ingen bär för extrema kläder som kan stjäla uppmärksamheten från bruden. Det kan dock också uppstå andra obekväma situationer, som till exempel att någon väljer att fria på just den dagen.

Advertisement

Brudens berättelse om denna jobbiga situation

Freepik

En kvinna berättade vad som hände några dagar före och under hennes bröllop.

"Jag skulle äntligen gifta mig med min partner Alex, vi hade planerat vårt bröllop i ungefär ett år och under tiden dejtade min syster, Ella, sin pojkvän Mark. Det var tydligt för oss alla i familjen att det också var seriöst och att de snart skulle gifta sig", började den unga kvinnan sitt inlägg på Reddit-forumet.

"Några dagar före bröllopet ringde Ella mig för att fråga mig om Mark kunde fria till henne under mitt bröllop... ärligt talat verkade det inte som en bra idé och min fästman delade också mina tvivel. Vi var oroliga att de skulle stjäla showen på något som borde ha varit vår speciella dag", erkände kvinnan.

Så hon hade omedelbart talat om detta för sin syster och hon hade accepterat det beslutet om än med lite motvilja. Sedan hade bröllopsdagen kommit och allt gick som planerat, men saker och ting skulle snart förändras på grund av... ett tal.

Advertisement

Brudens farbrors ingripande

Freepik - Not the actual photo

Bruden hade genast förstått att något inte gick enligt planerna så fort ögonblicket för Marks skål kom. Det framgick av hur han hade tilldragit sig allas uppmärksamhet och hur spänd han var att han var på väg att fria till flickvännen Ella. Han gick uttryckligen emot det nygifta parets vilja.

Farbrorn till de båda systrarna, som var väl underrättad om det hela, ingrep utan att skämmas genom att utbrista: "Håll käften och sätt dig ner Mark, det är inte rätt läge!". Så den utskällda mannen satte sig vid bordet helt röd i ansiktet av skam.

Men vid det här laget var stämningen på festen förstörd och allt kändes spänt och laddat. Ella var på väg att brista ut i tårar och hade lämnat bordet i all hast och skapat en hel del uppståndelse. Nu undrar bruden om hon gjorde ett misstag när hon inte gav Mark tillstånd att fria till sin syster på sin speciella dag. Låt oss se vad Reddit-användarna tycker.

Användarnas kommentarer

"Som du påpekade var det ditt och din partners beslut - det var din speciella dag och du ska inte känna dig skyldig för att du sa nej till dem", skrev någon, "Jag tycker att det var din syster och hennes pojkvän som betedde sig illa och inte du. De visste mycket väl att du inte var för deras idé, men de gjorde det ändå mot din vilja!", skrev en annan.

"Den verkliga hjälten i den här berättelsen är din farbror! Hans ingripande var fantastiskt, en applåd för honom.", skrev ännu en, "Mark borde ha organiserat (och kan fortfarande göra det) ett evenemang på egen bekostnad för att göra sitt viktiga tillkännagivande, men jag tycker inte att det är rätt att han försökte göra det under din dag. Det var tur att någon sa till honom", slog en person slutligen fast. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement