Hon lämnar sin dotter hemma hos sin svärmor: "När hon bönade och bad att jag skulle hämta henne vägrade jag"

av sofia

04 Maj 2024

Advertisement

Att hantera en relation med en tonåring är inte enkelt, det är vi alla överens om. Det är en känslig tid i livet där diskussioner ofta förekommer. Till och med de minsta missförstånden kan leda till konflikter och utdragna, tröttande bråk. Det råder ingen brist på bestraffningar som föräldrar känner sig tvungna att tillgripa när vissa gränser överskrids. Vi talar inte om drastiska åtgärder, utan om små konsekvenser som verkar nödvändiga för att återställa ordningen.

Advertisement

Konfliktfyllda relationer

Karolina Grabowska/Pexels

Historien som vi önskar dela med oss av berättas av en mamma som, efter upprepade gräl med sin tonårsdotter, beslutade att förbjuda henne från att använda telefonen och surfplattan, men inte datorn som behövdes för skolan. Varför fattades detta beslut?

"Min dotter är 14 år, en svår ålder där vi grälar om allt," skrev inläggets författare. "Hon hjälper inte till hemma, hon är otrevlig mot sin 12-årige bror, och jag kan inte alltid vara perfekt. Jag har själv gått igenom den perioden och förstår vad det innebär, men det är ibland komplicerat att hantera henne," medgav hon. "Efter det senaste straffet ringde hon sin farmor som inte bor långt ifrån oss, och jag förstår inte varför min svärmor kände sig tvungen att ge mig uppfostringsråd, något hon vanligtvis inte gör."

Svärmors inblandning var inte till fördel för hennes svärdotter, då hon kritiserade henne och ansåg att hennes metoder var för stränga och att hon var grym mot flickan.

Advertisement

Tonåringen bad om att få tillbringa några dagar med sin farmor...

verkeorg/Flickr

"Jag sa till henne att jag hade straffat min dotter för att hon hade hoppat av skolan och hennes attityd var oacceptabel, och talade om för henne att hon inte skulle säga åt mig vad jag skulle göra och inte - skrev författaren till inlägget - Hon berättade att hon hade uppfostrat 4 barn och att det aldrig hade funnits ett behov av att ta till sådana straff. Och sedan när jag pratade med min svärmor kom min dotter in i rummet och började skrika att hon vill åka och vara hos sin farmor istället".

Farmorn sa tydligen ja och medan 14-åringen var hos henne passade mamman på att åka till sina föräldrar på landsbygden och tog med sig sin andra son. Flickan gillade inte att tillbringa så många dagar hemifrån och att vara med sina morföräldrar, så hon tog chansen medan hon var borta. Synd bara att hennes svärmor som trots att hon hade haft så många åsikter inte verkade klara av tonåringen.

"Efter en kort stund ringde min svärmor mig och bad mig komma och hämta min dotter, men jag vägrade - erkände kvinnan - hon ringde också min man som var på jobbet, men när jag ringde honom för att berätta vad som hade hänt var han överens med mig om att, när hans mamma väl hade sagt ja till allt detta så var hon också tvungen att hålla sitt löfte, men jag tvekade dock över en sak: hade jag gjort fel i att säga nej och lämna min dotter hos sin farmor en vecka till?".

Innan man dömer måste man titta på de bakomliggande orsakerna

Webbanvändare som valde att lämna en kommentar har delat med sig av många situationer där föräldrar eller svärföräldrar hade ingripit. De som tidigare tyckte att deras föräldrars beteende var överdrivet, insåg senare hur giltiga klagomålen var och hur berättigade handlingarna var. I slutändan är det de närmaste familjemedlemmarna som bäst känner till vad som händer inom familjen och med barnen i synnerhet. Utomstående kan bara spekulera, de kan ana något, men innan man dömer eller säger att ett beteende är överdrivet, är det viktigt att förstå de bakomliggande orsakerna till att det skedde.

Mor- och farföräldrar tenderar att försvara sina barnbarn, stödja dem och hjälpa till. Detta är ett uttryck för kärlek, men det är bättre att inte kritisera föräldrarna, särskilt inte inför barnen, om man inte känner till anledningarna till deras beslut.

Har du någonsin varit i en situation där dina föräldrar eller svärföräldrar ansåg att du var överdriven i ditt förhållande till dina barn?

Source:

Reddit

Advertisement