Brudens barndomsvän blir chockad över vad hon blev ombedd att göra: "Jag trodde aldrig att hon skulle be mig om något sådant"

av sofia

18 Mars 2024

Brudens barndomsvän blir chockad över vad hon blev ombedd att göra: "Jag trodde aldrig att hon skulle be mig om något sådant"
Advertisement

När man har varit vänner sedan urminnes tider slutar det med att man tar vissa saker för givna, som att dela speciella stunder tillsammans, berätta allt för varandra utan rädsla för fördomar och så vidare. Mellan två bästa vänner är det därför självklart att de kommer att vara närvarande vid varandras bröllop.

Den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse var faktiskt inbjuden till sin barndomsväns bröllop, men sedan drogs hennes inbjudan tillbaka. Som om det inte var nog hade bruden, när evenemanget var över, dessutom mage att göra en ovanlig begäran.

via Reddit

Advertisement

Brudens väninnas berättelse på Reddit

Brudens väninnas berättelse på Reddit

Liza Summer/Pexels - Not the actual photo

Det var den unga kvinnan som var känslomässigt sårad som skrev om den ganska obehagliga händelsen: hon vände sig till människor på Reddit för åsikter och råd. Låt oss kika på vad som hände.

"Den här personen (låt oss kalla henne Sarah) och jag har varit vänner länge, sedan gymnasiet. Tillsammans delade vi alla möjliga upplevelser: glädje, sorg, bråk och försoningar, man skulle kunna säga att vi delade allt. Plötsligt kom dagen då hon bestämde sig för att förlova sig och jag var överlycklig för hennes skull", började hennes vän med att berätta.

Sedan berättade hon att det inte hade dröjt länge förrän inbjudan till bröllopet dök upp. Naturligtvis förväntade hon sig att vara bland gästerna, de hade ju trots allt känt varandra nästan hela livet. Den blivande bruden hade dock kontaktat henne privat för att ge henne dåliga nyheter...

På grund av en begränsad budget skulle hon inte bli bjuden till evenemanget och hade blivit utesluten. "Jag var minst sagt förkrossad över hennes beslut eftersom jag aldrig hade kunnat förvänta mig att hon skulle ha kunnat göra något sådant mot mig", sa den besvikna kvinnan. Vad hon inte visste var att det värsta fortfarande skulle komma.

Advertisement

Brudens absurda krav och bråket mellan kvinnorna

Brudens absurda krav och bråket mellan kvinnorna

Liza Summer/Pexels - Not the actual photo

På bröllopsdagen hade bruden lagt upp en hel drös med bilder från händelsen på sociala medier och hennes vän, som hade suttit hemma, hade inget annat val än begränsa sig till att se bröllopet från bilderna. Sen under veckan ringde hennes telefon, det var Sarah som sms:ade henne för att hon behövde hennes hjälp.

Hon ville ha pengar eftersom bröllopet hade kostat mer än väntat. Den nygifta kvinnan hade därför bestämt sig för att skriva till alla de som inte hade deltagit i evenemanget för att be om ett ekonomiskt bidrag. "Jag kunde inte tro att det var sant! Först tog hon tillbaka min inbjudan och sedan kom hon till mig och bad om pengar för en fest som jag inte ens hade fått gå på!", skrev hennes chockade vän.

Kvinnan vägrade ge henne en enda krona och Sarah hade då kallat henne självisk. De två vännerna hade ett allvarligt bråk och till slut klippte de kontakten: "Jag tog verkligen jätteilla upp och kände därför att det var det bästa valet för mig eftersom jag inte vill ha en sådan människa i mitt liv", förklarar den numera före detta vännen. Många forumanvändarna svarade på hennes inlägg och hade starka åsikter.

"Att begära pengar från folk som faktiskt inte deltog i evenemanget är det mest absurda jag någonsin hört", skrev någon, "Det är ännu värre än så eftersom hon har bett om pengar från de som först var inbjudna men som sedan hade fått sin inbjudan indragen på grund av brist på pengar! Det är chockerande", tillade en annan. Hur skulle du ha reagerat i en liknande situation?

Source:

Reddit

Advertisement