De organiserar ett bröllop utan barn och även brudgummens systerson blir utesluten vilket resulterar i en konflikt mellan syskonen

av sofia

27 April 2024

De organiserade ett barnfritt bröllop
Advertisement

En av fördelarna med att gifta sig är att ha fullständig kontroll över organisationen av ditt bröllop: du har möjlighet att välja varje liten detalj tillsammans med din partner, inklusive gästerna. Åtminstone så länge detta inte leder till familjetvister.

Detta är precis vad som hände med den framtida brudgummen i den här berättelsen som för att göra sin och hans flickväns dag speciell bestämde sig för att inte bjuda in några barn, inte ens de som var en del av familjen. Systern hade en del att säga om detta, en hel del.

via Reddit

Advertisement

Den framtida brudgummens berättelse

Freepik - Not the actual photo

Den unge mannen som skulle gifta sig skrev på Reddit-forumet för att ta reda på vad han skulle göra åt sitt problem, låt oss se hans historia.

"Jag, 27 år, och min fästmö, 25 år, har bestämt oss för att gifta oss snart. Vi har beslutat att inte bjuda barn till bröllopet och att inte göra några undantag. Vi har haft ganska jobbiga upplevelser tidigare och vi vill inte att vår speciella dag ska förstöras av skrikande och springande barn”, förklarar mannen.

Vad som verkar vara en berättigad och rimlig begäran delades dock inte av alla gäster, i synnerhet blev den blivande brudgummens syster omedelbart förolämpad när hon läste på bröllopsinbjudan att det inte fick komma några barn. Hon har en 4-årig son som alltså är mannens brorson och hon tvekade inte att ringa honom: "Självklart kommer du att betrakta min son som ett undantag eller hur?!", frågade hon honom upprört.

Så paret fick avslöja sanningen för henne: "Nej, det är det inte. Regeln gäller honom också." Det var så det började.

Advertisement

Bråket mellan brudgummen och hans syster

Freepik - Not the actual photo

Även om brodern hade förklarat för kvinnan att ett helt rum skulle inrättas för alla dem som skulle ta med sina barn, hade systern blivit upprörd vid tanken på att hennes son inte skulle kunna vara med på bröllopet: "Hon ringde våra föräldrar och bad om deras ingripande”, förklarade den unge mannen.

Men efter att ha fått veta att det skulle finnas en plats som var specialanpassad för barn, ställde sig föräldrarna också på mannens sida. Kvinnan hade avsiktligt utelämnat den "detaljen". Men hon gav inte upp och gick vidare med att kontakta alla andra familjemedlemmar och bråket förvandlades snart till en familjefejd.

Så den blivande brudgummen började bombarderas med samtal från alla de släktingar som ville att ett undantag skulle göras för hans brorson. Han undrar nu om han ska ge efter för det som i alla avseenden har visat sig vara ren utpressning.

Kommentarerna från Reddit-användarna

Faktum är att många familjemedlemmar, övertalade av hans syster, hade för avsikt att inte delta i bröllopet överhuvudtaget om brudgummens brorson inte fick vara närvarande vid bröllopsceremonin.

Till slut hade paret pratat med de flesta av sina släktingar och klargjort situationen, de andra uteslöts från evenemanget. Låt oss se vad användarna tycker om beslutet som fattades av de framtida makarna.

"Hotet om 'då kommer jag inte' är alltid roligt... som jag ser det sparar ni lite pengar!", skrev en användare, "Jag råder dig att skriva ner detaljerna och reglerna för ditt bröllop där alla dina släktingar kan läsa det eftersom din syster inte spelar rättvist”, sa en annan. "Få din familj att förstå att det du har bestämt med din flickvän inte är förhandlingsbart och att alla som inte är villiga att följa dina regler kan helt enkelt stanna hemma", skrev ännu en. Vad tycker du om det här?

Source:

Reddit

Advertisement