Syskonbarnet frågar sin faster om hon får använda hennes brudklänning: "Din dotter är ändå för tjock"

av sofia

10 Mars 2024

Syskonbarnet frågar sin faster om hon får använda hennes brudklänning: "Din dotter är ändå för tjock"
Advertisement

Ett bröllop är en av de lyckligaste händelserna i många människors liv och skälet är nästan självklart då två människor som älskar varandra förenas och ger varandra eviga löften om kärlek, redo att skapa en familj tillsammans och - om de tror på Gud - med hans välsignelse.

En unik och underbar händelse, men den har också vissa negativa aspekter då kostnaderna för ett bröllop till exempel är betydande. Alla har inte råd att lägga ut stora summor och därför försöker vi, när det är möjligt, spara med hjälp av råd från släkt och vänner. En ung tjej tyckte att det kunde vara en bra idé att låna en bröllopsklänning av sin faster, men hon hade inte funderat över att det inte på något sätt var självklart eftersom de faktiskt inte egentligen hade någon särskilt nära relation...

Advertisement

Klänningen som gav upphov till konflikten

Klänningen som gav upphov till konflikten

Freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

Familjerelationer kan vara känsliga och den här historien, som delades på Reddit, visar det. En 27-årig kvinnas faster skrev ett inlägg på ett populärt forum.

"Jag gifte mig för 30 år sedan nu och på mitt bröllop bar jag en vacker 90-talsklänning som var skräddarsydd för mig. Jag sparade min klänning och när jag fick en dotter (jag har också två söner) slog det mig genast att jag skulle ge den till henne för hennes speciella dag.”, började kvinnan med att skriva.

Hon förklarade att hennes dotter hade fått en helt annan kroppsform än den hon själv hade som ung. Därför insåg hon redan när hennes dotter var tonåring att klänningen aldrig skulle passa henne.

Nu har hennes bror två döttrar och en av dem är smal och skulle faktiskt kunna bära hennes klänning, men förhållandet mellan faster och brorsdotter är inte det bästa: "Jag gillar inte den där tjejen egentligen, hon försöker alltid stå i centrum för uppmärksamheten, är omogen och avsiktligt arbetslös. Jag begränsar kontakten med henne till ett minimum", förklarar kvinnan. Av denna anledning blev hon mållös när hon läste ett meddelande från sin brorsdotter på telefonen där hon frågade om hon kunde få klänningen.

Advertisement

Hur det hela urartade och användarnas tips i frågan

Hur det hela urartade och användarnas tips i frågan

v.ivash/Freepik - Not the actual photo

"Jag var tyst en stund, för jag visste inte vad jag skulle svara henne. Sedan frågade jag mig hur den där tjejen hade fått reda på min klänning och ringde upp min mamma. Jag hade anat rätt: det var hon som hade tipsat henne och gett henne det förslaget. Utan att fråga mig först, naturligtvis.", berättar kvinnan.

Mamman hade, när hon blivit tillfrågad om den gesten, svarat att 27-åringen hade en begränsad budget och att det därför skulle ha varit en betydande besparing för henne att få använda den klänningen och tillade sedan: "Din dotter kommer trots allt aldrig kunna bära den, eller hur? Hon är ju så stor...". I det ögonblicket blev kvinnan så arg att hon inte kunde se klart och hade skällt ut sin egen mamma och hade sedan lagt på luren i ren ilska.

"Min dotter är inte alls "stor", hon har helt enkelt en väldigt kurvig kropp, den är väldigt annorlunda jämfört med min", förklarade kvinnan. Slutligen skrev hon att hennes dotter alltid kunde använda delar av hennes klänning för att göra en egen. Så nu undrar hon vad hon ska göra. Hon vill verkligen inte ge bort sin klänning, men hon vet också vad som skulle hända ifall hon inte gjorde det. Användarna hade mycket att säga i kommentarsektionen för att ge henne råd.

"Du borde berätta för henne att farmor hade fel och att klänningen inte alls är något du bara kan ge bort", skrev någon, "Din mamma hade ingen rätt att säga så om något som inte ens är hennes, inget snack om saken," skrev en annan. Vad tycker du om det här?

Advertisement