Mitt ex ville adoptera bort vår dotter, men jag tog en 15 timmar lång flygresa för att hindra henne"

av sofia

08 Mars 2024

Mitt ex ville adoptera bort vår dotter, men jag tog en 15 timmar lång flygresa för att hindra henne"
Advertisement

En bebis är en välsignelse, men inte alla som blir gravida känner sig redo att acceptera det. Naturligtvis innebär en graviditet och efterföljande förlossning stora förändringar för framtida föräldrar. Rutinerna förändras, uppmärksamheten är helt fokuserad på det nyfödda barnet och det finns inte mycket utrymme för något annat. Av dessa skäl och mycket mer finns det människor som bestämmer sig för att avbryta graviditeten, eller fundera på adoption när de väl har fått barnet.

Det var detta andra alternativ som en amerikansk mamma valde, när den lilla flickans pappa bestämde sig för att ingripa.

Advertisement

Kärlek vid första ögonkastet...

Kärlek vid första ögonkastet...

Daniel Gaut/Facebook

Berättelsen handlar om en australiensisk man, Daniel Gaut, och hans ex-flickvän, Liv. Paret hade träffats under en semester och de hade genast känt sig dragna till varandra. Den ömsesidiga känslan var så stark att det nyblivna paret bestämde sig för att flytta ihop. Så kvinnan packade sina väskor och valde att följa sin partner till Australien, där han alltid har bott, och anpassade sig till ett nytt liv och en relation som verkade vara en dröm.

"Det var en underbar relation - sa mannen - hon sa att hon var glad, att hon ville vara med mig i Australien, att det inte längre fanns plats för henne i USA. Hon följde efter mig, hjälpte mig med mitt arbete och vi var så lyckliga att vi bestämde oss för att skaffa ett barn."

Advertisement

En god och en dålig nyhet...

En god och en dålig nyhet...

@dan__gaut/Instagram

Tydligen gick förhållandet väldigt bra och det fanns inga tecken som pekade på att de kunde ta slut inom en snar framtid, men sedan förändrades något. Kort efter att hon upptäckt att hon var gravid började kvinnan visa de första tecknen på att något inte var som det ska. Hon sa till sin partner att hon inte kände för att vara så långt hemifrån just då och att hon behövde åka hem ett tag. Hon ville ha sin familj nära och inte gå igenom graviditeten så långt borta.

Daniel motsatte sig inte hennes önskan och lät henne åka trots hennes tillstånd, men han visste inte att deras förhållande faktiskt var på väg att ta slut. Plötsligt sa Liv till honom om att hon hade gått tillbaka till sin ex-pojkvän, att hon inte hade för avsikt att återvända till Australien och framför allt att hon hade sökt information angående att adoptera bort barnet så fort det föddes.

Denna nyhet gjorde Daniel mållös och han bestämde sig för att åka till sin numera ex-flickvän för att hämta sin dotter och hindra henne från att leva borta från sina föräldrar.

Han var villig att göra allt för att få sin dotter

Han var villig att göra allt för att få sin dotter

@dan__gaut/Instagram

Det var då mannen klev ombord på ett 15-timmars flyg som tog honom från Australien till USA där han kunde krama om sin lilla Ana, och bestämde sig för att hon skulle bo med honom för att han skulle kunna ge henne all världens kärlek. Några bilder som han själv publicerat på sociala medier visar honom som stolt och modig singelpappa. En man som har upplevt fantastiska stunder med Liv, men också väldigt jobbiga sådana, med tanke på hur deras förhållande tog slut, men som såg en av de vackraste sakerna som någonsin kunde hända honom, nämligen hans lilla dotter.

Han höll på att förlora henne, men gick igenom en lång resa för att förhindra att den lilla flickan överlämnades för adoption och nu kan han njuta av hennes närvaro i huset. Naturligtvis kommer den byråkratiska processen att vara lång, men ingenting jämfört med rädslan för möjligheten att aldrig få träffa henne igen.

Allt vi kan göra är att önska den här pappan och hans lilla dotter allt gott och att de alltid kommer att vara lyckliga tillsammans.

Advertisement