Två mammor föder varandras barn: "På det här sättet kommer de att vara bundna till oss båda"

av sofia

16 Mars 2024

Två mammor föder varandras barn: "På det här sättet kommer de att vara bundna till oss båda"
Advertisement

Att få barn är en av de största glädjeämnena i livet, detta kan vi inte förneka. Det finns människor som kan bli gravida på naturlig väg och andra som av olika anledningar måste hitta andra sätt att göra det på med hjälp av vetenskapen. Två mammor från Storbritannien har tagit till en innovativ och aldrig tidigare prövad metod som har gjort dem till verkliga pionjärer.

Låt oss ta en närmare titt på vad det innebär.

Advertisement

De bar på varandras barn

De bar på varandras barn

@twomumstwobuns/Instagram

Emily Patrick och Kerry Osborn är två mammor som blev kända för allmänheten för att de valde att föda varandras barn. Hur är detta möjligt? Tack vare provrörsbefruktning, en idag ganska vanlig metod att ta till i dessa fall, men deras fall var verkligen speciellt.

De har varit tillsammans i sju år och ville inget hellre än att kröna sin kärleksrelation med ett barn, men visste inte hur de skulle göra eftersom de båda ville bli mamma. Forskningen kom till deras räddning och erbjöd dem inte bara en vanlig provrörsbefruktning, utan en ömsesidig sådan samtidig, det första fallet som utfördes i landet.

Advertisement

Vad innebär det att göra en så kallad ömsesidig provrörsbefruktning samtidigt?

Vad innebär det att göra en så kallad ömsesidig provrörsbefruktning samtidigt?

@twomumstwobuns/Instagram

Denna typ av procedur involverar inte bara valet av en donator för befruktning, utan också ett utbyte av embryon. Efter befruktningen implanterades alltså Emilys embryo i Kerry och vice versa. På så sätt skulle var och en bära den andras barn vilket var tänkt att stärka deras familjeband.

"I ett heteropar deltar båda föräldrarna och vi ville också få uppleva den här situationen - uppgav de i flera intervjuer - Vi ville vara fysiskt och känslomässigt kopplade till båda barnen, så vi hittade den här lösningen".

De två kvinnorna valde sedan samma donator och gjorde sedan detta utbyte. En process som kostade dem hela 25 000 pund, vilket inte var någonting jämfört med den lycka de kände när deras små barn föddes.

En dubbel födsel

En dubbel födsel

@twomumstwobuns/Instagram

Den enda skillnaden mellan de två graviditeterna var tidpunkten. En av de två kvinnorna födde lite före den andra, och de två barnen, som båda är pojkar, föddes med cirka 10 veckors mellanrum. Elvis föddes till mamma Emily i början av januari, medan Ezra föddes till mamma Kerry i februari. Två barn som nästan är tvillingar och bär sina respektive föräldrars drag, men bars i den andras mage. "Att föda barn samtidigt är också ett sätt att hjälpa varandra - erkände hon - men vi har båda ett par extra händer".

En unik situation som inte bara är vacker på grund av själva födseln, utan också för att den visar att forskningen gör framsteg. De två barnen har alltså samma pappa och är djupt fästa vid båda mammorna. En underbar berättelse att dela som både gav paret glädje och erbjöd lite hopp för andra som precis som dem drömmer om att få uppleva samma lycka.

Advertisement