Den här lilla flickan ställer mycket speciella krav på sina föräldrar för att kunna somna: "Om vi inte följer dem så går hon inte och lägger sig"

av sofia

05 Mars 2024

Den här lilla flickan ställer mycket speciella krav på sina föräldrar för att kunna somna: "Om vi inte följer dem så går hon inte och lägger sig"
Advertisement

Barn, dessa underbara små människor som sprider glädje i våra liv och ger oss stora leenden med väldigt lite, är också de som sätter vårt dagliga liv på prov. Att tillfredsställa alla deras behov kan faktiskt vara en riktig utmaning ibland. Deras önskemål kan vara enkla, eller omöjliga att förverkliga, och att få dem att förstå att det inte är någon enkel sak att uppfylla en del av deras önskningar är ingen liten bedrift.

Som förälder bör man därför försöka vara kreativ och ha mycket tålamod för att hålla sina barn glada och nöjda. I det här fallet vill vi prata med dig om en lite tjejs "villkor" för att gå och lägga sig och kunna somna. Hennes små krav har både roat, rört och spridit glädje på nätet.

Advertisement

Vad måste föräldrarna göra innan hon ska gå och lägga sig?

Vad måste föräldrarna göra innan hon ska gå och lägga sig?

@kbdesign02025/Instagram

Vi vet att många barn gillar att lyssna på en saga innan de går och lägger sig. Det är en väldigt trevlig stund med mamma eller pappa och ett sätt att koppla av, förbereda sig för att vila. Du lägger dig i sängen under täcket, eller kanske sitter i dina föräldrars knä för att gosa lite och går vilse i de fantastiska världar som beskrivs. Böckerna är fulla av söta, roliga, vackra och fängslande karaktärer, som stimulerar vuxnas och barns sinnen och följer med dem på underbara resor.

En trevlig ritual som är enkel att genomföra, det är bara att välja en bok, sätta sig ner och börja läsa. Detta är dock inte fallet för alla. Det finns föräldrar som måste följa specifika önskemål för annars kan barnet inte gå och lägga sig.

Ett exempel på detta är den video som mamma Kali, en amerikansk inredningsarkitekt har lagt ut på nätet, som har blivit populär och uppskattad bland många användare, och där hennes lilla dotter och hennes "stackars" pappa är huvudpersonerna. Ögonblicket är kort, men intensivt och visar beslutsamheten hos den lilla flickan, trots att hon fortfarande är väldigt ung.

Advertisement

Hon går inte och lägger sig om inte...

Hon går inte och lägger sig om inte...

@kbdesign02025/Instagram

På bilderna kan du se den lilla flickan närma sig sin pappa som sitter i fåtöljen och "klättra" upp i hans knä för att lyssna på en berättelse. Vi bör även nämna, som hennes mamma sa, att den lilla flickan är ett stort fan av Minions - de gula, små bananformade animerade karaktärerna som har haft enorma framgångar - och av deras "chef" Gru. Sedan hon såg den filmen för första gången har hon inte kunnat sluta titta på den. Hon älskar karaktärerna, hon älskar historien och hon skulle aldrig sluta titta på den om hon själv fick välja och det är just till denna animerade film som hennes "krav" före sänggåendet är kopplat.

"Min dotter låter inte min man natta henne om han inte är klädd som Gru från Minions" - lyder meddelandet som bifogas den korta videon. Den lilla flickan är mycket bestämd och om hennes pappa vill nå fram till henne och få henne att somna måste han respektera detta kriterium. Ingen mask, ingen sömn.

Här sitter alltså mannen, med allt tålamod och all välvilja i världen mot sin lilla dotter, i fåtöljen med en mask över ansiktet. "Min dotter hade svårt att sova - skrev Kali igen på sin profil - så han bar sin Halloween-kostym och det verkar ha fungerat utmärkt. Barn är så konstiga".

När små knep löser vardagliga situationer...

Konstigt, kan man tycka, men också gulligt och unikt. Bara några minuter innan hade den lilla flickan inte alls lust att sova, men det räckte med ett ögonblick för att få henne att ändra sig och hjälpa henne att slappna av.

Det händer många föräldrar att de måste hitta något knep, litet eller stort, för att göra sina barn nöjda. Och även om det ibland verkar omöjligt, kan det andra gånger lösas med en mycket liten gest. I det här fallet löste en mask och barnets favoritkaraktär en situation som annars kunde ha pågått under mycket lång tid. Tur att det ibland är så enkelt att lösa vissa problem.

Har en liknande situation någonsin hänt dig och vilket knep använde du i så fall?

Advertisement