En pilot lämnar förarkabinen för att hjälpa en kvinna ombord att föda barn

av sofia

04 Mars 2024

En pilot lämnar förarkabinen för att hjälpa en kvinna ombord att föda barn
Advertisement

När du tar ett flygplan har du väldigt lite att frukta trots att många är rädda för att flyga. Vi talar faktiskt om det mest säkra transportmedlet i världen. En oväntad händelse kan dock alltid ske och det är förmodligen det sista man vill när man befinner sig på hög höjd.

En kvinna vet detta mycket väl eftersom hon hamnade i en minst sagt obekväm situation när hennes barn bestämde sig för att det var dags att komma till världen mitt under en flygresa.

Advertisement

Berättelsen om Jakarin Sararnrakskuls hjältelika ingripande

Berättelsen om Jakarin Sararnrakskuls hjältelika ingripande

DC Studio/Freepik - Not the actual photo

Medan piloten Jakarin Sararnrakskul flög över Sydkinesiska havet på linjen Taiwan-Bangkok fick han besked om en nödsituation som krävde hans uppmärksamhet. En kvinna befann sig på flygplanets toalett när hennes vatten gick och plötsligt var hon oundvikligen på väg att föda barn.

Det fanns inte tillräckligt med tid för en nödlandning så Jakarin fattade ett mycket viktigt beslut om att lämna sin plats i kabinen för att hjälpa henne. Kontrollen av fordonet lämnades därför i händerna på den biträdande piloten och den beslutsamma piloten letade genast upp kvinnan för att assistera henne. "Jag hade aldrig råkat ut för en liknande sak under hela min 18-åriga karriär", erkände Jakarin senare och därför är det osannolikt att han visste vad han skulle göra i det läget.

Hela besättningen hjälpte piloten för att så snabbt som möjligt få honom att nå fram till den där mamman i svårigheter och till slut när planet landade stod det ambulanspersonal från Bangkok som väntade på att ingripa. När de landade hade dock bebisen redan hunnit komma ut.

Advertisement

Välkommen Sky!

Välkommen Sky!

Holiak/Freepik - Not the actual photo

Bebisen, en lite pojke, hade redan fötts medan de var uppe bland molnen. Både mamman och barnet var i utmärkt skick och Jakarin sa att han var stolt över att ha hjälpt till under såda speciella omständigheter. Vi vet att mannen hade en son, men det finns inget som tyder på att han hade någon medicinsk kunskap som kunde ha bidragit till att han lyckades göra ett så pass bra jobb.

Vad som är säkert är hur avgörande hans ingripande hade varit för att hjälpa den kvinnan i ett så känsligt ögonblick. Hela besättningen gav den lille killen smeknamnet "Sky" just för att han kom till världen medan han var i himlen: "När han blir stor kommer han att kunna säga att han kom till världen medan han var 'i luften'" , skojade Sararnrakskul.

Som tur var gick allt smidigt till och det uppstodde inga komplikationer under vad som verkar ha varit en naturlig förlossning, men utan någon läkare närvarande. En mycket rörande historia som har lämnat outplånliga minnen hos de människor som var närvarande den dagen. Vad tycker du om just den här historien?

Advertisement