En liten flicka återförenas med sin pojkvän och hennes reaktion är prislös

av sofia

06 Maj 2024

Advertisement

Kärleken är verkligen underbar. Det är den starkaste känslan som existerar, den som driver världen, som inspirerar människor och gynnar oss alla. Det är något otroligt djupt, något vi inte kan vara utan. Uttryckt på otaliga sätt, är kärlek inte bara det som uppstår inom ett par, utan även mellan vänner, familjemedlemmar, skolkamrater och, i varierande grad, följer den oss genom hela livet.

Advertisement

Kärlek - vilken underbar känsla

@almostindianwife/Instagram

Vi tenderar att tro att kärlek är ett privilegium för vuxna eller ungdomar, men det är inte sant. Kärlek är så viktig och vi kan inte leva utan den. Den tar form i relationen till våra föräldrar, våra barn eller vår partner, men även mellan skolkamrater, mot ett syskonbarn och i många andra relationer. Varje relation, varje interaktion kan innehålla mer eller mindre kärlek, vilket blir drivkraften bakom många av våra handlingar. Man behöver inte vara en viss ålder för att uppleva kärlek, eftersom man kan uppleva den från en mycket ung ålder och inte bara med familjemedlemmar.

Ofta blir vi överraskade av barns beteenden. De är spontana, kan förvåna oss, trollbinda oss och uttrycka sina känslor på ett ärligt och okomplicerat sätt. Deras uttrycklighet kan ibland röra oss på djupet och få oss att återupptäcka det som vuxenlivet ofta får oss att glömma.

Advertisement

Två barn med starka känslor

@almostindianwife/Instagram

I videon är de två barnen huvudpersonerna och små bevis till det som just har sagts. Trolovade vid en mycket ung ålder, återförenas de två, som texten antyder, efter en längre tid och känslorna är starka. Särskilt den lilla flickan Emmy, som kliver ur sina föräldrars bil, kan inte dölja sin glädje över att återigen vara tillsammans med sin käraste. Även om det inte finns någon full medvetenhet om denna känsla, är det rörande att se denna lilla flicka, hennes leende, hennes ögon fyllda av kärlek, och den rena lyckan över att åter få träffa pojken.

I de korta ögonblick som fångats på film, stiger Emmy ur bilen och böjer sig framåt, biter ihop tänderna i ett strålande leende, i ett försök att behärska den glädje hon känner. En försiktig hälsning ges till hennes pojkvän, innan hon efter en stunds tvekan låter honom ta hennes hand. Det är en underbar liten scen som påminner oss om betydelsen av mänsklig kontakt.

Deras rena känslor går rakt in i hjärtat

Emmys underbara leende, ett ögonblick av tvekan och sedan, hand i hand, tar de två barnen (antar vi) en skön promenad. De möts igen, blickar djupt in i varandras ögon och med det ansiktsuttrycket, talar de om för varandra hur svår separationen har varit.

Hur kan man inte bli rörd av en sådan video, hur kan man inte känna starka känslor, hur kan man inte få en klump i hjärtat och magen, och hur kan man inte le tillsammans med dem för den glädje de känner? Det vore underbart om den renhet och spontanitet som de ser på varandra med och håller varandras händer med aldrig försvann från våra liv. Erfarenheter, problem och dagliga utmaningar får oss nästan att glömma att varje relation kan vara som dessa barns. Ljuset i deras ögon bör aldrig lämna oss, men vi vet att det inte är lätt och det är det heller inte meningen att det ska vara. Sådana bilder kan dock inte undgå att väcka starka känslor även hos oss vuxna.

Vi hoppas och önskar för dessa två barn att den glädje och omtanke som de såg varandra med och med vilken han tog hennes hand, kan bestå länge och även prägla deras framtida relationer. Och vem vet, kanske kan denna unga och rena känsla leva vidare i många år framöver. Vi hoppas i alla fall det från djupet av våra hjärtan.

Advertisement