Passagerare tvungna att kliva av kryssningsfartyg: "Vi var alla redan ombord när de ställde in resan"

av sofia

05 Maj 2024

Advertisement

Drömmen för många, vare sig det är vid pensionering, för en smekmånad, eller bara för en avkopplande upptäcktsresa, är att stiga ombord på en bekväm kryssning. Att segla i dagar till havs omgiven av alla tänkbara bekvämligheter är en gemensam längtan för många. Det kräver lite planering och att man har några lediga dagar, med förhoppningen om att allt ska fortlöpa smidigt.

Advertisement

Drömmen om en resa på världens hav...

Kübra Kuzu/Pexels

Kryssningens skönhet ligger i att man känner sig bortskämd och omgiven av bekvämligheter, även mitt ute på havet. Omgiven av vacker natur, med saltets förtjusande doft och med känslan av att vara en seglare på öppet hav, erbjuder dessa resor unika upplevelser utan att man behöver avstå från hemmets komfort. Det finns många olika alternativ som varierar både i längd och resmål. Varje resenär har friheten att välja baserat på sin tillgänglighet, vilket område av världen de vill utforska och vilken summa de är villiga att spendera.

Passagerarna i denna berättelse var angelägna om att upptäcka Alaska och hade bokat en plats på ett fartyg som skulle avgå från Vancouver. Semesterdagarna var tagna, planeringen noggrann, och bagaget packat; allt verkade vara i sin ordning för avresan. Tyvärr meddelade rederiet några dagar innan avresan att fatyget hade tekniska problem. Experterna arbetade för att lösa problemen och säkerställa resan, och för att vara på den säkra sidan sköt rederiet upp avgången med två dagar.

Det är vanligt att fartyg kan stöta på problem som måste åtgärdas. Oväntade händelser kan alltid inträffa, och det är klokt att kontrollera allt innan avresan, framförallt av säkerhetsskäl.

Advertisement

Något gick snett

Dave Ang/Pexels

En passagerare delade sin upplevelse med USA Today och beskrev den overkliga situationen ombord på fartyget tillsammans med sin familj och andra passagerare. Trots en försening som meddelats via e-post, gick passagerarna ombord, redo för en fantastisk resa, men problemen var inte över. Kort efter avfärd var kaptenen tvungen att motvilligt informera om att de var tvugna att återvända på grund av tekniska problem. Det var en stor besvikelse för dem som hade sett fram emot en avkopplande semester men istället tvingades åka hem.

För de som inte bodde i Vancouver var det särskilt besvärligt. De som hade rest till staden och kanske tillbringat en natt på hotell, fann sig tvingade att göra samma sak igen innan hemresan. Rederiet bad om ursäkt och försökte kompensera för besväret med lite extra gästfrihet medan passagerarna var ombord.

Resekostnaderna återbetalades helt och de som inte var från staden fick ersättning baserad på deras hemort. Sammanfattningsvis försökte företaget be om ursäkt och mildra turisternas besvikelse genom att erbjuda det bästa de kunde.

Upprördhet och besvikelse

Matthew Barra/Pexels

Att befinna sig i en sådan situation är naturligtvis mycket jobbigt. Föreställ dig deras känslor: Förväntningarna och välbehaget vid tanken på avresan, som först dämpades av beskedet om en tvådagars försening och sedan, när de väl var ombord, av den inställda kryssningen. Besvikels och förtvivlan tog över de dagar som borde ha varit fyllda med lugn och ro. Trots företagets ansträngningar att rätta till situationen, blev det inte så.

Har du någonsin hamnat i en sådan här situation och hur hanterade du den?

Advertisement