Denna 38-åriga kvinna får kritik för att ha talat om att hon är lycklig trots att hon aldrig har varken gift sig eller skaffat barn

av sofia

29 Mars 2024

Denna 38-åriga kvinna får kritik för att ha talat om att hon är lycklig trots att hon aldrig har varken gift sig eller skaffat barn
Advertisement

Vi lever idag i ett välorganiserat samhälle där etiketter är allt annat än ovanliga. Det är en del av leken och från det ögonblick vi kan minnas, har vi fått lära oss vad vi ska göra och vilka steg som är obligatoriska att följa i livet.

Det finns egentligen ingen tankefrihet i detta, utan det är snarare en labyrint av stigar som alla, på ett eller annat sätt, leder till samma slutmål: arbete, partner, familj. Alla är dock inte villiga att följa denna mall och huvudpersonen i denna historia är ett exempel på en sådan person som dock fick betala ett högt pris för sina val.

Advertisement

Emilys historia

Emilys historia

@emilyventures/Instagram

Hon heter Emily Hart, är 38 år gammal, influencer och en passionerad soloäventyrare. Hon älskar äventyr och upptäcktsfärder. Att resa gör henne lycklig och fridfull, och det har bidragit till att hon har blivit den lugna och avslappnade personen hon är idag.

Sammanfattningsvis har hon tillägnat sitt liv åt att uppnå inre balans och att berika sin själ genom upplevelser som på ett eller annat sätt alltid har fört henne till magnifika nya platser. Hon har utforskat alla 50 amerikanska delstater, och varje resa har varit en solofärd, där hon enbart förlitar sig på sin egen förmåga och omsorgsfulla planering.

Hon har flera gånger hamnat i svåra situationer, men hon hanterade dem alltid galant. Sedan kom den största prövningen, nämligen att stå emot människors dömande åsikter. Hon tvingades ta emot många negativa kommentarer när hon uttryckte sin åsikt i sociala medier.

Advertisement

De hårda kommentarerna som riktades mot henne på Instagram

De hårda kommentarerna som riktades mot henne på Instagram

@emilyventures/Instagram

"Jag lever bara mitt liv och jag måste säga att jag är väldigt lycklig", skrev kvinnan i ett inlägg när hon var 37 år. Bifogat till texten är en kortfilm som varar i några sekunder som består av ett montage av snabba bildsekvenser som visar Emily under hennes många resor, med en enda text stadigt placerad i mitten överst som förblir densamma.

"37 år gammal, aldrig gift, inga barn." Emily verkar bekymmerslös och på gott humör, med chansen att fokusera enbart på sig själv och sina passioner.

Men många användare rynkade på näsan åt videon och översvämmade den med kritik: "Du kommer att tillbringa resten av ditt liv ensam", skrev en, "Det är tråkigt, det måste vara något fel på dig", skrev en annan, "Du är bara ett övervuxet barn som inte vill ta ansvar i livet", skrev en tredje. Så kvinnan som var chockad över att ha orsakat sådan uppståndelse, svalde att svara dessa människor på följande sät:

Kvinnans svar till alla de som hade kritiserat henne

"Jag har aldrig uppmuntrat någon att avstå från äktenskap eller att inte skaffa barn. Jag delade endast min ålder och beskrev hur mitt liv utvecklas, vilket för närvarande är precis som jag beskrev det i videon. Syftet med min film var att visa att man kan må bra och vara lycklig, även utan att nödvändigtvis vara fru och mamma. Varför är det så svårt att förstå?"

Emily berättade att det var tufft att ha mottagit så mycket negativitet online under flera månader, men hon återhämtade sig genom att förstå att hon mestadels hade dragit till sig uppmärksamhet från människor som inte var nöjda med sina egna liv. Många andra kommentarer påminde henne om att hennes livsstil har inspirerat och fortsätter att inspirera många kvinnor.

Kom ihåg att det inte är något fel i att göra ett annorlunda val än andra och att man alltid bör uttrycka sina åsikter eller bedömningar på ett respektfullt sätt på internet. Vad tycker du om det här?

Advertisement