Hon förvandlar en lastbil till ett hus med alla bekvämligheter och insidan är förtrollande vacker (+VIDEO)

av sofia

24 Maj 2023

Hon förvandlar en lastbil till ett hus med alla bekvämligheter och insidan är förtrollande vacker (+VIDEO)
Advertisement

Ibland kan man få någon galen idé: en snabb tanke, en dagdröm, önskan om att fly vardagen, att börja om från början, att lämna allt och resa långt bort till andra länder. Men ofta på grund av bristande mod eller ekonomiska möjligheter, är vi tvingade att "vakna" och släppa våra planer. Kanske skulle det räcka med att våga lite mer, att tro att en illusion verkligen kan bli något verkligt och konkret.

Ett bra exempel på detta är huvudpersonen i den här historien som bestämde sig för att vända upp och ner på sitt liv genom att omvandla... en minibuss.

via Youtube

Advertisement

Hon heter Rita Marie Carr och bor i Denver, Colorado. I verkligheten, nu har hon ingen "fast" bostad och det är just det fina med valet hon gjorde.

Hon bestämde sig för att helt förändra sitt liv och allt började med en extravagant idé: att köpa en minibuss och anpassa den som om det vore ett minihus, och vilken färg passar bättre för att måla det extravaganta huset på hjul än rosa?!

Hon var anställd på ett stort företag där hon arbetar som ingenjör, men nu har hon släppt allt.

Advertisement

Hon köpte en Ford-minibuss som hon döpte om efter Wilbur och började genast med de första gör-det-själv-jobben för att förverkliga sin nya idé om frihet.

Det tog henne en investering på mindre än 9 000 dollar för att förverkliga sin dröm. Hon använde mest återvunna föremål och material som hon mästerligt anpassade efter sina behov.

Men hur kom den "galna idén" att gå från tryggheten i ett stort företag till planlösa roadtrips?

Allt började med att hon upplevde möjligheten att utföra sitt arbete på distans, så lite för omväxlings skull och lite för nöjets skull började hon ta med sig sin bärbara dator och tillbringa några timmar i sin bil: en jeep wrangler, stor och rymlig nog för att den ska kunna utföra alla "nödvändiga manövrar" för att arbeta bekvämt.

Så hon tänkte: tänk om jag "förlänger" denna upplevelse av självständighet och oberoende?

Och om jag, förutom att arbeta, till och med kunde bo i ett måttbeställt fordon för mig?

Det var genomförbart och hon gjorde "förvandlingen" nästan helt själv, med sina egna händer.

Men allt har inte förändrats i hennes liv: Rita utövar fortfarande sitt yrke som ingenjör, bara att hon gör det helt på distans.

Hon anpassade också minibussen, som nu är hennes lägenhet sedan mer än 3 år tillbaka, för att spegla hennes personlighet och låta henne utöva sin största passion.

Konst. Hon är en begåvad ung kvinna som älskar kreativitet mer än något annat.

Så hon har byggt en liten studio mitt i minibussen så att hon kan måla. Hon saknar verkligen inte landskap och vacker utsikt eftersom hon bara behöver öppna bussens dörrar för att titta ut vart hon än har valt att stanna!

Du kanske undrar om den här kvinnan känner sig ensam på något sätt med tanke på att hon reser ofta och alltid är ensam. Men så är det inte.

Advertisement

Faktum är att Rita har två hundar som är oskiljaktiga för henne! De följer henne överallt och är alltid närvarande på hennes resor.

Soffan i den mobila minilägenheten går att vända och dras ut för att skapa hennes, eller snarare, deras säng!

Kvinnan reser vanligtvis med sin älskade Wilbur med vilken hon bogserar jeepen som hon använder för kortare resor, lämplig för att tanka till exempel, eller för att åka på "vilda" vägar.

Att släppa allt och börja om från början, eller nästan, är därför möjligt om man bara bestämmer sig!

Advertisement