Den här mamman delar med sig av sina råd för hur man hanterar lata barn och får stor succé

av sofia

30 November 2023

Den här mamman delar med sig av sina råd för hur man hanterar lata barn och får stor succé
Advertisement

Det är aldrig lätt för föräldrar att hitta rätt balans mellan att vara bestämd och att kommunicera öppet med sina barn för att de ska lyssna. Tiden räcker aldrig till i en allt mer kaotisk verklighet, men att uppfostra barn är absolut inget att ta lätt på och borde faktiskt resultera i en bättre skötsel av hushållssysslorna.

Detta är dock ett problem för många föräldrar särskilt när barnen är små och därför har en mamma kommit på ett väldigt originellt sätt för att få hjälp hemma och få sina två barn att föja hemmets regler. Låt oss se hur.

Den här mammans originella straff

Den här mammans originella straff

Lauren Henderson delade sin idé på en Facebook-grupp vid namn Family Lockdown Tips & Ideas från vilken hon erkände att hon hade hämtat inspiration. Hon berättade att hon hade läst på sidan om en del föräldrar som brukade straffa sina barn med böter.

Kvinnan gillade verkligen idén och bestämde sig därför för att omsätta detta system i praktiken genom att tillämpa det direkt på sina två barn, en 13-årig tonåring och en 9-årig flicka. "Mina barn brukar sätta mitt tålamod på prov... de gör inget speciellt egentligen, låt oss vara tydliga, men poängen är inte bara att de inte hjälper mig med hushållssysslorna, utan de gör inte ens ett försök att göra det lilla jag ber dem om”, avslöjade Lauren.

"De lämnar praktiskt taget sina kläder på första bästa plats, de gör aldrig rent i badrummet efter att ha använt det utan lämnar det stökigt och smutsigt, de lämnar tomma förpackningar efter att ha ätit snacks i sina rum och så vidare", tillade hon.

Men nu verkar hon ha hittat ett sätt att sätta stopp för allt detta, hur? Med ett enkelt meddelande på deras mobiltelefoner.

Advertisement

Användarnas kommentarer

Användarnas kommentarer

"OBSERVERA - du har fram till 22.00 på dig att städa i ordning i köket, om detta inte görs kommer böter att utfärdas", står det i ett sms som Lauren har publicerat för att visa vilken metod hon använder sig av.

Så mamman som är trött och utmattad skickar ett meddelande till sina två barn - eller varnar dem muntligt i fallet med 9-åringen - och om de inte gör det de ska är straffet att få dem att utföra mycket tråkigare uppgifter... Ett exempel? Om ett av barnen inte gör i ordning efter sig i badrummet kommer hon att varna det först och om barnet ignorerar hennes uppmanan måste det ägna minst 5 minuter åt att skura golvet med henne eller åt att damma!

Hon ber alltså inte om pengar, utan straffet går ut på att kvinnan får konkret hjälp. På ett eller annat sätt kommer hennes barn att hjälpa henne med hushållsarbetet.

Många användare gillade idén och skrev att de var positivt inställda till att prova samma sak själva. Någon påpekade att det är den perfekta lösningen då en skriftlig varning har en starkare effekt än en muntlig och idén om böter motiverar en människa till att vara mer samarbetsvillig än en belöning för att du har gjort din plikt. Vad tycker du om denna lösning?

Advertisement