En kvinna föder trillingar med en mycket ovanlig detalj!

av sofia

03 December 2023

En kvinna föder trillingar med en mycket ovanlig detalj!
Advertisement

Ögonblicket när du upptäcker att du är gravid och att din familj snart kommer att utökas är verkligen en av de mest spännande! Att bli föräldrar är en unik känsla, men det representerar också en rad utmaningar att möta. Och om allt detta är sant när man talar om ett barn så multipliceras ju allt detta baserat på antalet barn du väntar!

Detta par blev mycket överraskade när de upptäckte att inte en, inte två, utan tre små bebisar skulle komma in i familjen! Att hantera graviditeten med trillingarna var dock inte alls enkelt och riskfritt.

Advertisement

Familjen Hamptons ovanliga historia

Familjen Hamptons ovanliga historia

St. Vincent Healthcare

När Sami Hampton och hennes man Theo Hampton fick reda på att de skulle bli föräldrar, kunde de inte ha varit mer glada över nyheterna, vilket är naturligt. Men de blev väldigt chockade när de hörde att de väntade trillingar.

Men inte på grund av det extra jobb detta skulle innebära eller av rädsla för hur de skulle klara det hela ekonomiskt när den stora förändringen skulle komma, utan på grund av att ingen i deras släkthistoria någonsin ens haft tvillingar! Naturligtvis finns det en förklaring bakom denna onormala händelse och deras läkare, Dr. Michael Gordon, klargjorde vad det var: "Här har vi att göra med ett mycket sällsynt fall av så kallad "monochorionic diamniotic tripletts", d.v.s. när två foster delar en fostersäck och alla tre samma moderkaka”, förklarade han för dem.

Ett ännu mer ovanligt tillstånd än en redan ovanlig graviditet mer tre bebisar. Vi talar om en mycket "känsligare" graviditet än normalt på grund av de många komplikationer som kan uppstå... men när doktor Gordon hade förklarat alla risker för dem, i mer än en och en halv timme, förblev paret orubbliga och inte på något sätt oroliga över nyheterna. Sedan tog de ett beslut.

Advertisement

Familjen Hamptons beslut

Familjen Hamptons beslut

St. Vincent Healthcare

Till varje pris skulle de ha försökt ta sig igenom den graviditeten och skulle ha lämnat sjukhuset St. Vincent Healthcare alla fem tillsammans. Sam tillbringade mer än en månad på den anläggningen i slutskedet av sin graviditet och övervakades ständigt. Sedan, ett par veckor för tidigt, kom de tre nyfödda Gwynevere, Calliope och Scarlett till världen – via kejsarsnitt!

Känslan var stark och Sam beskrev sin glädje så här: "Dessa tjejer är en sann välsignelse och nu skulle jag aldrig kunna föreställa mig vårt liv utan dem! Jag är så tacksam och exalterad över vad som väntar oss och jag vet att jag vid min sida har en person, en pappa, som kan stötta mig och som älskar oss alla."

Gordon avslöjade att han aldrig har sett ett sådant fall under sin mer än 20 år långa karriär och att han tvivlar på att något sådant kommer att hända honom igen. Ett annat konstigt faktum är att alla familjemedlemmar är födda i oktober månad och de kommer därför följaktligen att fira 5 födelsedagar under samma månad!

Alla tjejer föddes dock friska och nu har familjen Hampton återvänt hem precis i lagom tid till jul och de kunde inte vara lyckligare.

Advertisement