En 11-årig pojke lyckas köpa ett hus till sin familj genom att sälja vattenflaskor på gatan

av sofia

18 Mars 2023

En 11-årig pojke lyckas köpa ett hus till sin familj genom att sälja vattenflaskor på gatan
Advertisement

Svåra stunder drabbar förr eller senare alla och detta är inte alltid en dålig sak. Ofta tenderar vi faktiskt att vara mer enade i tider av nöd och plocka fram en beslutsamhet som vi inte ens visste att vi hade. Hur som helst kan man tvingas möta många olika typer av hinder, men i allmänhet är de relaterade till den ålder vi befinner oss i i just det ögonblicket av livet då en tonåring till exempel möter andra typer av problem än en vuxen man med familj. Men ibland råkar vi stöta på utmaningar som går bortom allt detta.

Dagens berättelse handlar om den otroliga envisheten hos ett barn på bara 11 år och hur han med sina handlingar inte bara lyckades stoppa problemen utan till och med uppnå ett helt otroligt resultat!

via altavista.news

Advertisement

Gabriel är en 11-årig pojke som har två yngre bröder och en ensamstående mamma. Den lilla familjen levde under ganska svåra förhållanden. De bodde alla tillsammans i ett rum i Gabriels mormors och hade till och med svårt att överleva.

Mamman hade ströjobb och var mycket begränsad i sina yrkesval då en av Gabriels bröder var sjuk och behövde konstant hjälp. En dag fick dock Gabriel en idé och han började fundera på hur han kunde bidra till sin familjs försörjning gjorde något som aldrig borde vara ett barns uppgift.

Advertisement
gabrielpequenovendedor/Instagram

gabrielpequenovendedor/Instagram

Gabriel gick ut på gatorna och arbetade med att sälja flaskor med vatten runt sitt område. Pojken hade utrustat sin cykel för att bära många flaskor med vätska och trampade oavbrutet upp och ner för gatorna där han bodde.

Gabriels stora hjärta uppskattades dock inte av alla, det fanns människor som försökte sätta käppar i hjulen för honom. Killen blev till och med anmäld till myndigheterna för att ha utfört en "olaglig" verksamhet utan de nödvändiga tillstånden och detta tvingade honom att dra sig tillbaka. "Jag tror inte att jag gjorde fel. Jag blev stoppad utan att ha gjort något fel, jag jobbade och stal inte!" sa Gabriel på en hemsida som skapats av någon som blivit rörd av hans berättelse.

Webbplatsen erbjöd också möjligheten att göra donationer för att hjälpa barnet och hans familj. Det som hände är häpnadsväckande och det var så många som imponerades av Gabriels berättelse att webbplatsen lyckades samla ihop en mycket stor summa, tillräckligt stor för att pojken skulle kunna köpa ett nytt hus åt sig själv och sin familj! En otrolig berättelse som påminner oss om att det räcker med väldigt lite, till och med några mynt från var och en av oss för att avsevärt kunna hjälpa människor som är mindre lyckligt lottade än oss.

Advertisement