Det här paret med två kvinnor bär på samma barn och är det första fallet i Europa

av sofia

21 November 2023

Det här paret med två kvinnor bär på samma barn och är det första fallet i Europa
Advertisement

Vetenskapen fortsätter att förvåna oss mer och mer varje dag. Även när det inte verkar finnas något nytt eller spännande att upptäcka längre, får vi plötsligt nyheter som får oss att ändra oss. Vi har hört talas om assisterade graviditeter ett tag nu och det är ingen överraskning att ett barn kan födas av ett par av samma kön.

Men i berättelsen vi nu ska berätta för er, hände något otroligt då det faktiskt är första gången i Europa som ett par av samma kön bär samma barn i magen!

Advertisement

Den otroliga berättelsen om Derek Eloy

Den otroliga berättelsen om Derek Eloy

Juaneda Hospitales

Vi pratar om Estefanía, 30 år, och Azahara, 27 år gammal. Detta speciella par hade alltid haft en stark önskan att skaffa barn och därför funderade de länge tillsammans på vilken väg de skulle ta för att uppfylla den.

Till slut valde de en fertilitetsklinik och vände sig till en specialiserad anläggning vid namn Juaneda Fertilitye där de båda påbörjade en särskild behandling. De betalade mer än 5000 för IVF-behandlingen som var minst sagt originell.

Det var faktiskt möjligt för dem båda att ha sitt barn, lille Derek Eloy, i magen. Den lilla bebisen föddes vid perfekt hälsa och utan några komplikationer med en vikt på cirka 3,3 kg och åtnjuter utmärkt hälsa. Men hur var det möjligt att uppfylla drömmen för båda två mammorna? Låt oss förklara närmare.

Advertisement

En vetenskaplig teknik som hjälper människor att förverkliga en dröm

En vetenskaplig teknik som hjälper människor att förverkliga en dröm

El Mundo/Youtube

Kvinnorna utnyttjade en speciell fertilitetsbehandling som kallas INVOcell. Inte ett vetenskapligt förfarande som nyligen upptäckts, men antagits för första gången för att uppnå ett sådant mål.

Enkelt uttryckt ville både Estefanía och hennes partner Azahara ha ett extremt djupt band med sin son, de ville båda känna den enorma känslan av att veta att de hade burit honom i magen.

Och detta var möjligt ​​tack vare en speciell anordning som gjorde att ett embryo placerades i Estefanías kropp som hon sedan bar i magen i fem dagar tills det befruktades. Därefter "överfördes" embryot till Azahara som bar på bebisen under hela graviditeten i 9 månader.

Lille Derek Eloy föddes via kejsarsnitt och de två mammorna kunde inte vara mer entusiastiska: "Vi kan säga att vi burit honom tillsammans, känslomässigt var det en fantastisk och mycket speciell upplevelse", förklarade de två kvinnorna som nu är kända för att ha varit de första två i Europa att båda ha burit på sitt barn. Vad tycker du om den här historien?

Source:

El Mundo

Advertisement