Denna 18-åring får en lott i present av sin mormor och vinner 1 miljon dollar

av sofia

23 November 2023

Denna 18-åring får en lott i present av sin mormor och vinner 1 miljon dollar
Advertisement

När du fyller 18 år och officiellt blir vuxen är det trevligt att fira med nära och kära och få många presenter från dem. Men vad ska man ge till en pojke eller flicka som befinner sig på tröskeln till denna ålder som kan vara användbart för deras framtid? Svaret på denna fråga är alltid mycket svårt och att hitta rätt present till en ung person är inte lätt.

Ändå fanns det en mormor som lyckades ge den bästa presenten till sitt barnbarn och förändrade hans liv totalt med en enda gest.

Advertisement

Vad ska man ge till någon som fyller 18?

Vad ska man ge till någon som fyller 18?

ABC7/Youtube screenshot

En vän, en son, en kusin, ett syskon fyller 18, vad ska jag ge henne/honom? Svaret är inte självklart då det inte alltid är lätt att veta vad någon gillar och fatta rätt beslut. Vi är dock säkra på att mormorn till Kaleb Heng, en 18-åring från Kalifornien, inte tänkte så mycket på vad konsekvenserna av hennes val kunde ha blivit, eller snarare hade hon nog aldrig kunnat förvänta sig det som snart skulle ske.

Den äldre kvinnan köpte en lott, kallad "den perfekta presenten", till sitt barnbarn för bara 10 dollar. En idé som kan verka olämplig för ett sådant tillfälle, men i det här fallet var det inte alls så.

Advertisement

Stunden då det stod klart för 18-åringen att det var en vinstlott...

Stunden då det stod klart för 18-åringen att det var en vinstlott...

Juan Barahona/Flickr

"Jag satt i bilen med min mamma som skulle ta mig på en fisketur - berättar 18-åringen - när jag bestämde mig för att det var dags att skrapa lotten som min mormor hade gett mig. Vi var plötsligt tvungna att stanna bilen eftersom jag hade upptäckt att jag hade vunnit 1 miljon dollar."

Ett oväntat resultat som inte bara förändrade planerna för den dagen, utan för hela denna unge mans existens. Killen, som intervjuades efter den stora händelsen, sa att han fått presenten av sin mormor för att han blivit myndig, att han upptäckt den enorma vinsten och att han omedelbart skaffade sig ett id-kort utan vilket han inte skulle ha kunnat hämta priset.

Han kunde inte ha fått en bättre present

Kaleb berättar att han blev mållös av den oväntade vinsten och att han vill använda de pengarna för att betala för college och lägga undan resten för sin framtid.

Vi är säkra på att han aldrig någonsin kommer att sluta vara tacksam mot sin mormor som, utan att ha kunnat veta att det skulle sluta så här bra bestämde sig för att ge en sådan gåva till sitt barnbarn, vilket fick honom att pröva lyckan och bli miljonär. Aldrig har en gåva varit mer uppskattad med tanke på barnbarnets ålder och de möjligheter som öppnade sig framför honom tack vare den där mycket stora summan som plötsligt kom oväntat.

Advertisement