Den här kvinnan har precis fyllt 100 år, men på hennes tårta fanns det enbart 25 ljus

av sofia

07 Mars 2024

Den här kvinnan har precis fyllt 100 år, men på hennes tårta fanns det enbart 25 ljus
Advertisement

Födelsedagen är ett viktigt ögonblick för alla. Du hamnar i centrum för uppmärksamheten, du får många meddelanden, telefonsamtal, hälsningar och gåvor av alla dess slag och du är den dagens absoluta huvudpersoner. Det är en skön känsla, vi kan inte förneka det, det får oss att må bra och att känna oss älskade. Varje datum är speciellt, men det finns även speciella "milstolpar" som man uppnår i livet när det gäller ålder.

När du blir äldre är en viktig milstolpe till exempel din hundrade födelsedag. Alla lyckas inte nå dit, men det är verkligen ett minnesvärt ögonblick och en känsla som bör upplevas fullt ut precis som huvudpersonen i den här historien gjorde. Hon korsade inte bara mållinjen, utan gjorde något ännu mer otroligt.

Advertisement

En speciell kvinna

En speciell kvinna

Pxhere

Mary Lea Forsythe är en kvinna från Oklahoma som har blivit känd på webben för sin fantastiska prestation. Denna kvinna hade äran att vara bland de få människor som nådde en mycket viktig åldersmilstolpe genom att fylla 100 år. En händelse som hennes bekanta ville fira på bästa sätt.

En stor fest anordnades för denna kvinna som, född redan 1924, har upplevt många historiska händelser av global betydelse. Hon har bevittnat ett långt århundrade där så många saker har hunnit hända. Mary träffade sin man när de fortfarande gick i gymnasiet, de blev förälskade vid första ögonkastet och förblev tillsammans i 69 år. Hon som har 2 barn och fem barnbarn, är också en gammelfarmor/mormor till 11 små barn. Att se sin familj växa på det sättet har varit en stark upplevelse för henne.

Men bortom hennes ålder och hennes resa är denna kvinna också speciell av en annan anledning. Vi nämnde att hon precis fyllt 100, men det fanns bara 25 ljus på hennes tårta. Varför?

Advertisement

Varför blåser hon enbart ut 25 ljus om hon har fyllt 100?

Varför blåser hon enbart ut 25 ljus om hon har fyllt 100?

Centenarians of Oklahoma/Faccebook

Det verkar absurt att läsa och tro att en person precis har fyllt 100 år, men bara blåser ut 25 ljus. Är detta ett skämt, en gåta eller något annat? I verkligheten är det inte en lek, utan ren verklighet, kopplat till hennes födelsedatum.

Mary föddes år 1924, men på en mycket speciell dag, nämligen den 29:e februari. Det är väldigt få människor som har denna egenhet i sitt födelsedatum, men det är just denna detalj som gör dem sällsynta. Om vi ​​tänker att denna dag bara existerar under skottår och att dessa inträffar vart 4:e år, förklarar det varför kvinnan bara blåste ut 25 ljus.

I själva verket, räknat från 1924, var åren då hon kunde fira sin födelsedag många färre än de hon faktiskt har levt. Tjugofem totalt, på grund av alla överhoppade födelsedagar.

En dag som finns och inte finns...

En dag som finns och inte finns...

Centenarians of Oklahoma/Faccebook

Låt oss erkänna att vi alla åtminstone en gång i våra liv har undrat hur människor som är födda den 29:e februari firar. Den här kvinnan har alltid gjort det, men låt oss se hur.

Mary hade tre systrar och när hon var yngre föll valet för hennes födelsedagsfirande på en av systrarnas tre födelsedagar. Allt eftersom tiden gick och efter det att hon gifte sig valde kvinnan att flytta datumet till den 6:e mars, samma dag då hennes man föddes. Detta datum låg faktiskt mycket närmare hennes faktiska födelse och fick markera tidens gång under alla icke-skottår.

Hur firar andra som är födda den 29:e februari?

En minst sagt speciell födelsedag, som inte bara livade upp hennes dag utan också gav den en touch av originalitet, vilket gjorde en klassisk fest till något mycket mer speciellt. Det är därför både hennes familj och hela det samhället där hon bor ville fira henne ordentligt. Hon är en av de få hundraåringarna i staden och hade också en ytterligare egenskap kopplad till datumet, det kunde inte bli annat än en stor fest till hennes ära.

Vem vet hur många andra människor i världen som delar denna detalj med Mary och hur och när de firar sin födelsedag?

Advertisement