Hon vinner på lotto och döljer nyheten för sin man, men ett slarvigt misstag gör att hon förlorar allt

av sofia

06 Augusti 2023

Hon vinner på lotto och döljer nyheten för sin man, men ett slarvigt misstag gör att hon förlorar allt
Advertisement

Hur många av oss hoppas, försöker och drömmer om att göra en drastisk förändring i våra liv med hjälp av en vinst på lotto? Det är inte särskilt stor chans att detta inträffar, men man kan ju alltid hoppas på att turen oväntat knackar på vår dörr. Men tänk om du blev rik, hur skulle du reagera om någon sa till dig att du snart skulle förlora den summan?

Det är en tuff situation, men det är exakt vad som hände kvinnan i centrum av denna berättelse. Oavsett om det var en fråga om karma eller inte, gick hon från att vara en helt vanlig människa till att bli en miljonär, för att sedan förlora allt igen. Varför? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i Kalifornien på det nu avlägsna 90-talet, men den har förblivit levande i folks minne och är fortfarande värd att berätta. Denise Rossi, som på den tiden var 49 år, hade den enorma förmånen att få pröva lyckan och kammade hem en häpnadsväckande summa: drygt 1,3 miljoner dollar. Mycket pengar måste vi erkänna, så pass mycket att det lätt skulle kunna förändra någons liv. Synd bara att hon gjorde ett dumt misstag som kostade henne allt.

Det hände på riktigt och vi skojar inte. När hon fick veta att hon hade vunnit bestämde kvinnan att hon inte skulle dela sin vinst med sin dåvarande man, utan valde att dölja saken och ansökte omedelbart om skilsmässa från mannen.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Vinsten ägde rum 11 dagar innan Denise ansökte om skilsmässa, ett beslut som gjorde Thomas Rossi, exmaken, helt chockad då han efter 25 års äktenskap aldrig skulle ha förväntat sig att skiljas från sin bättre hälft.

I flera intervjuer erkände mannen hur det alltid hade varit bra mellan honom och hans fru och hur plötsligt det beslutet hade varit. Enligt hans berättelser skulle Denise ha förändrats från en dag till en annan och insisterat på att vilja separera. Eftersom han inte lyckades få henne att ändra uppfattning gick mannen med på det hela och två år efter skilsmässan fick han reda på allt.

En dag fick Thomas ett brev hem som var menat till hans exfru. I brevet talades det om stora summor och företaget som var avsändare syftade på Denises enorma lottovinst. Mysteriet med begäran om skilsmässa var löst. Mannen förstod exakt vad som hade hänt och såg till att ärendet hamnade i rätten.

Pexels

Pexels

Även om kvinnan fortsatte att hävda att saker och ting mellan henne och hennes man inte hade varit bra på ett tag, kopplade domaren samman vinsten med skilsmässan, fann henne skyldig till bedrägeri för att inte ha delat nyheten med sin dåvarande make om vinsten på 1,3 miljoner dollar och föreskrev att hela beloppet skulle betalas ut till mannen inom loppet av några år. Ett dumt misstag och girighet kostade Denise dyrt och på ett ögonblick förlorade hon allt det hon så gärna hade velat skydda. Kvinnan skulle ge exet en årlig summa på 66 800 dollar, tills den totala utbetalningen uppnåddes.

I det här fallet verkar det verkligen som att det handlade om karma. Denises advokat, Connolly Oyler, hävdade att hon inte skulle ha förlorat ett enda öre om hon bara hade berättat för sin man om sina vinster. Miljonären vägrade acceptera domen och försökte överklaga, men utan att uppnå önskad effekt.

I slutändan lönar sig alltid ärlighet och kanske hade kvinnan drivit det hela lite för långt och situationen slog i slutändan tillbaka mot henne. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement