Den här arkitekten får kritik för sitt val av klädsel på arbetsplatsen

av sofia

02 Juli 2023

Den här arkitekten får kritik för sitt val av klädsel på arbetsplatsen
Advertisement

Att vilja framstå på ett visst sätt både i privatlivet och på jobbet är något som de flesta har gemensamt. Att känna sig bekväm, se vacker ut och vilja att andra uppskattar oss är mänskligt och fullt förståeligt. Men det finns situationer och jobb där det inte alltid går att behålla sin stil. Om du till exempel arbetar inom byggbranschen som ingenjör eller arkitekt är det normalt att gå till byggarbetsplatser för att följa upp arbetet, men du bör följa en viss klädsel och säkerhetsanvisningar.

Vilket arkitekten i centrum av denna berättelse inte verkar bry sig om. En kvinna som fått mycket kritik för sina val. Men låt oss förklara närmare.

via Excelsior

Advertisement

Det här är Eduarda Cavalcante, en ung och charmig arkitekt välkänd och omtyckt på sociala medier. Kvinnan, känd för sin omisskännligt eleganta och fashionabla stil, har fångat många människors uppmärksamhet, så pass mycket att hon har ett stort antal följare. Det som mest av allt gjorde henne känd var hur hon älskar att klä sig på jobbet.

Tajta klänningar, kjolar av alla dess slag, supertrendiga byxor och stilettklackar är det hon gillar mest och hon tänker inte avstå sin klädstil när hon åker till en byggarbetsplats för att se hur arbetet fortskrider. Även om detta val är originellt och beundransvärt, har det gjort många människor förstummade som inte anser att hennes val är klokt.

Advertisement

Farorna på byggarbetsplatser och på alla platser där ett byggnadsarbete pågår är många och det skulle alltid vara lämpligt att ha på sig en skyddshjälm och även skyddsskor. Det gör inte hon, hon föredrar klackar och sandaler framför specialutrustning och detta är för många användare inte alls acceptabelt och har gett upphov till stark debatt. "Höga klackar kan vara farliga på byggarbetsplatser, vet du inte det som arkitekt?" – undrar en person och följs sedan av många andra liknande kommentarer.

Det finns självklart även de som ger henne komplimanger för hur hon lyckas behålla sin stil även på arbetsplatser som inte precis är lämpliga och som gärna vill följa hennes exempel.

Eduarda vet mycket väl att det inte är alla som ser på henne positivt, men hon tänker inte ändra på sig och är fast besluten att ge en viss bild av sig själv inom det professionella området, även om detta innebär att hon är mindre uppmärksam på säkerhetsföreskrifterna. Stil och skönhet kommer först, men är det rätt att tänka så?

Vad tycker du?

Advertisement