Hon sminkar sig varje dag för att jobba som sophämtare, men en förbipasserande kritiserar henne

av sofia

10 Maj 2023

Hon sminkar sig varje dag för att jobba som sophämtare, men en förbipasserande kritiserar henne
Advertisement

I världen finns det många jobb, alla olika varandra och med sina respektive egenheter som skiljer dem från varandra. Var och en av dem har anvisningar om hur man ska bete sig och ibland till och med hur man ska klä sig. En klädkod är faktiskt inte ovanligt inom arbetsvärlden, även om inte alla yrken har en, men utöver eventuella uniformer att bära eller riktlinjer att följa kan män och kvinnor välja hur de vill sköta sitt utseende för att känna sig bekväma på arbetstid och detta borde ingen ifrågasätta. Åtminstone inte i teorin.

Men som vi alla vet mycket väl har livet alltid mer eller mindre otäcka överraskningar i beredskap för oss och en av dessa drabbade huvudpersonen i vår berättelse. Låt oss berätta om henne.

via Upsocl

Advertisement
Paulina Carvalho/Facebook

Paulina Carvalho/Facebook

Paulina Carvalho är en brasiliansk kvinna som arbetar som sophämtare i staden Porto Velho och är huvudpersonen i en historia som fick oss att tänka till. Hon är mycket noga med att ta hand om sitt utseende och berättar hur en kvinna en helt vanlig arbetsdag gick fram till henne och sa: "Varför fixar du dig så mycket för att jobba? Du städar ju bara på gatan och snart kommer ditt ansikte att vara så fullt av damm att man inte ens känner igen dig."

Raka ord utan någon form av hänsyn som träffade Paulina och fick henne att fundera. Enligt kvinnan som hon hade träffat av en ren slump på gatan och medan hon skötte sitt jobb som sophämtare, borde vår huvudperson alltså inte ha brytt sig om hur hon såg ut eller sminka sig, än mindre bära örhängen eller fixa sitt hår för att hon trots allt bara var en "städare".

Advertisement

Saltarei muralhas, vencerei gigantes! A minha força vem do Senhor! Sempre estás comigo... eu não vou temer! Bom dia🙏🌹 #niribeirofotos

Pubblicato da Paulina Carvalho su Giovedì 5 dicembre 2019

En negativ kommentar som får oss att förstå hur totala främlingar ibland kan känna sig berättigade att döma och till och med kränka andra utan att tänka efter innan de pratar och nästan bara för nöjes skull. Om du har en passion som Paulinas för smink bör du inte åsidosätta det bara för att ditt jobb inte kräver att du ser ut på ett visst sätt. Hon gillar att ta hand om sitt utseende, bära långa örhängen för att rama in ansiktet och alltid känna sig vacker, så varför ska hon ge upp allt detta på grund av sitt jobb?

Paulina Carvalho/Facebook

Paulina Carvalho/Facebook

Just för att kvinnans ord gjorde henne chockad och inte verkade ha någon logik, bestämde sig Paulina för att svara: "Kära du, det faktum att jag jobbar med smink och örhängen förändrar ingenting i det jag gör. Det viktiga är inte detta, utan att jag är en god människa och dessutom väluppfostrad. Jag kunde ha svarat på samma sätt på dina provokationer - fortsatte hon - men jag valde att vara respektfull".

Det här är vad alla trots allt alltid borde göra: respektera andra och aldrig ta för givet att man alltid har rätt. Annars finns det risk att man blir oförskämd och kränkande mot andra i onödan. Håller du med?

Advertisement