En mamma får kritik för att hon har "för många" tatueringar: "De behandlar mig som att jag vore kriminell"

av sofia

17 Juni 2023

En mamma får kritik för att hon har "för många" tatueringar: "De behandlar mig som att jag vore kriminell"
Advertisement

Vi har alla en passion i livet och ingenting får oss att må bättre än att följa den och njuta av den så mycket som möjligt. De många dagliga åtagandena överväldigar oss och gör att vi ständigt lever i stress, men det är skönt att veta att vi ibland kan stanna upp för att ägna oss åt det vi gillar mest. En av de saker som ofta lockar och fascinerar både män och kvinnor är till exempel tatueringar och det är inte sällan man ser människor som har flera stycken, kanske kopplade till specifika och viktiga händelser i deras liv. Det finns så många av dem och de är riktiga konstverk, även om inte alla håller med.

Det finns de som faktiskt förknippar dem med något negativt, speciellt när de är många. Kvinnan vi vill berätta om nu vet något om detta. En mamma som har fått mycket kritik för sina tatueringar, främst de i hennes ansikte.

via New York Post

Advertisement

Det här är Claire Elsie-Rose, en 37-årig kvinna från Lincolnshire, England, en mamma till 4 barn (från 6 månader till 12 år) som har hamnat i blåsväder på grund av sin kärlek till tatueringar. Den unga kvinnan har förvandlat sin passion till ett riktigt jobb och säger sig vara mycket nöjd med det.

Hon började utforska denna form av konst på kroppen vid 15-års ålder när hon gjorde sin första tatuering och sedan slutade hon aldrig. Hon erkände att hon alltid hade undvikit att tatuera sig i ansiktet av rädsla för hur andra skulle kunna döma henne, men något ändrade hennes uppfattning. Vid 25-års ålder fanns risken att hon kunde ha en tumör och när hon väl kommit över rädslan bestämde hon sig för att hon alltid skulle försöka njuta av sitt liv till fullo, utan att tänka på andras åsikter.

Det var därför hon bestämde sig för att det var dags att göra tatueringar även på andra delar av kroppen och började "dekorera" sitt ansikte, först med att skriva och sedan med olika bilder. Totalt har Claire 14 tatueringar i ansiktet, men inte alla uppskattade detta precis som hon hade misstänkt.

Advertisement

"De tittar snett på mig ute på gatan – säger hon – jag känner att de tror att jag är kriminell bara på grund av mitt utseende. I verkligheten är det inte så: jag är en framgångsrik entreprenör, jag har 4 barn, en partner som jag kommer bra överens med och jag kan inte vänta på att det ska bli kväll för att ta på mig pyjamasen och koppla av med min familj”.

Kvinnan gillar verkligen sitt utseende sedan hon bestämde sig för att tatuera sitt ansikte också, men hon vet att hennes val innebär fler blickar från andra, kommentarer och kritik, men hon bryr sig inte.

"Det har uppstått ett stort missförstånd om de som jag - säger hon sedan - Om du har en tauering i ansiktet eller på någon annan del av din kropp betyder det inte att du är brottsling eller en dålig människa. Det är en passion som alla andra och bör respekteras. Många har frågat mig varför jag gjorde det – fortsatte Claire – de säger att jag har förstört mig själv och att jag var snyggare förut, men jag håller inte med”.

Claire Elsie-Rose/Facebook

Claire Elsie-Rose/Facebook

När allt kommer omkring är det verkligen inte en tatuering mer eller mindre som gör någon till en bra eller dålig människa. Det handlar snarare om att vi alla är benägna att döma andra lite för snabbt och framför allt innan vi ens har träffat dem.

Tycker du att folk gör rätt i att betrakta henne som en dålig mamma på grund av hennes tatueringar eller tycker du att det är överdrivet?

Advertisement