Denna influencer ville äta gratis på en sushi restaurang, men får ett svar från restaurangägaren som gör henne vansinnig

av sofia

07 Mars 2024

Denna influencer ville äta gratis på en sushi restaurang, men får ett svar från restaurangägaren som gör henne vansinnig
Advertisement

Nuförtiden har influencer, Youtuber och så vidare blivit riktiga yrken. Vi pratar om de jobb som bygger på interaktionen mellan en person som lägger upp digitalt innehåll på en eller flera plattformar (som sociala medier) och därför kan underhålla sina följare och ibland marknadsför vissa produkter och tjänster samtidigt.

Det är därför inte förvånande att vissa företag betalar dessa personer för att visa upp deras varumärke till exempel. Vissa företag kan också besluta att ge bort sina produkter till dessa personer i utbyte mot gratis reklam. En krögare tröttnade dock på att konstant få denna typ av förslag och valde att skriva ett inlägg för att dela sina tankar vilket resulterade i en het diskussion.

Advertisement

Diskussionen mellan influencern och restaurangägaren

Diskussionen mellan influencern och restaurangägaren

Nadin Sh/Instagram

Faktum är att en influencer nyligen bad ägaren till den berömda restaurangen Lucky Ramen & Sushi i Manchester, Storbritannien, om att få en gratis lunch i utbyte mot ett inlägg som kvinnan skulle publicera i sociala medier för att göra reklam: "Hej, förlåt om jag meddelar detta med kort varsel, men imorgon är jag i Manchester med min sambo och jag letade efter någonstans att äta, skulle du vilja göra ett samarbete med mig?”, frågade tjejen via ett meddelande.

Krögaren, som uppenbarligen var trött på denna typ av förfrågningar, la upp sms:et på sin Instagramsida och skrev sedan följande inlägg: "Åh, vilken överraskning! Ännu ett privat meddelande från "en superstjärna" som ber om att få äta gratis i utbyte mot ett inlägg. För alla vet ju att det är så, eller hur? Reklam betalar räkningarna! Vi uppskattar ditt intresse för vår mat, men vi uppskattar betalande kunder ännu mer!"

Så efter att ha sett inlägget på mannens Instagram-konto, skrev influencern tillbaka till honom privat i ren ilska.

Advertisement

Bråket bryter ut

@ lucky_ramenandsushi/Instagram

"Jag tycker personligen att du är galen. Hur vågar du behandla oss så här offentligt? Så du tycker att människor som vi inte förtjänar gratis mat? Om du inte redan har fattat det, så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig genom att göra reklam för dig gratis! I utbyte ber vi bara om en gratis måltid som kompensation för vårt arbete och vår tid.", svarade den upprörda influencern, men det är inte allt.

Kvinnan förklarade, i samma meddelande, att hon med tanke på den arrogans som krögaren visade inte längre skulle gå med på att hjälpa restaurangägarna och underströk det faktum att hon och hennes partner kan gå vart de ville och äta vad de ville utan att någonsin behöva betala. Det dröjde inte länge förrän krögaren i sin tur svarade genom att återpublicera meddelandet tillsammans med sitt svar.

"Okej, bra, du har avslöjat oss. Vi är ledsna över att vi har avslöjat dina planer medan vi försöker försörja oss och annat sånt. Nu är vi redo att välkomna dig genom att rulla ut den röda mattan åt dig, du kan till och med få våra kockars skor i present och min pappas hedersmedalj för kriget han utkämpade i Japan. Låt oss få veta när du kommer förbi för att hämta alla dina välförtjänta presenter, vi ber återigen om ursäkt för de eventuella besvär vi kan ha orsakat dig."

Vissa användare frågade efter influencerns namn, men mannen föredrog att inte avslöja det."Om den personen vill kan den avslöja sig själv genom att kommentera inlägget", skrev han. Vad tycker du om denna märkliga historia?

Advertisement