Den här bruden spenderar 13 000 pund på en underbar, fyra meter hög bröllopstårta som ser ut som ett slott och har inbyggd belysning

av sofia

10 Mars 2024

Den här bruden spenderar 13 000 pund på en underbar, fyra meter hög bröllopstårta som ser ut som ett slott och har inbyggd belysning
Advertisement

Ett bröllop är ofta följden av ett frieri, en lång organisation, en ceremoni och en mottagning för att fira den stora dagen i ditt liv med dina nära och kära. Det är därför du provar kläder, smakar på mat och letar efter den bästa platsen och sedan anlitar en bra konditor som kan skapa dina drömmars bröllopstårta.

Det finns många proffs som jobbar hårt för att göra två personers dag speciell genom att skapa den dessert de önskar sig allra mest. Historien vi nu vill berätta om är ett exempel på just detta.

Advertisement

En mycket speciell begäran

En mycket speciell begäran

@bespokecakesbysamuk/Instagram

En ung 18-årig kvinna, Madeline Burton, uppfyllde sin kärleksdröm tillsammans med Patrick, hennes pojkvän sedan de var barn, och anordnade en överdådig bröllopsfest. Ivriga att ha en förtrollande fest tog tjejen hand om varje aspekt in i minsta detalj. Från klänningen till bröllopstårtan skulle allt följa sagotemat och vara i perfekt harmoni med de andra delarna.

Detta är anledningen till att hon vände sig till ett riktigt proffs inom branschen, Sam Woodruff, en tårtdesigner som på djupet lyckades förstå den unga brudens önskan. Sam är en dessertkonstnär och lyckas skapa sanna konstverk som kan avnjutas vid viktiga tillfällen. Dop, bröllop, babyshower, födelsedagar, varje händelse är rätt tidpunkt för att kontakta henne och be henne skapa den perfekta tårtan.

Detta är precis vad som hände på Madeline och Patricks bröllop.

Advertisement

Ett mastodontiskt projekt

Ett mastodontiskt projekt

@bespokecakesbysamuk/Instagram

Den unga kvinnan, som skulle bära en prinsessklänning på sin bröllopsdag, hade en önskan om att kunna avsluta sin bröllopsfest med att skära en slottsformad tårta. Och vi pratar inte om någon "standard" tårta, utan ett sant konstverk som med en höjd på 4 meter gjorde detta ögonblick ännu mer speciellt.

Skaparen av mästerverket sa att det tog henne 3 månader att slutföra. "Det finns sagobröllop, och sedan finns det här bröllopet som jag är glad över att ha arbetat inför - förklarar hon i ett inlägg som åtföljde publiceringen av bilden - jag är så stolt över det här arbetet. Det är inte bara tårta, det finns en struktur för slottet, men den är underbar."

Hur kan man säga emot henne. Resultatet är ett riktigt mästerverk och en fröjd för ögonen. Hårt arbete ledde till denna skapelse och flera timmar ägnades åt att skapa alla torn, barockmålningarna mellan en våning och en annan, fönstrena med ledbelysning, de blommiga detaljerna och till och med två hästar i centrum av scenen. En lång resa som inte bara markerade förverkligandet av en dröm för makarna, utan också ett mål för tårtdesignern.

Hur mycket betalade de för detta mästerverk?

Den fantastiska tårtan var inte helt ätbar, utan hade också lager som var inneslutna i en speciell struktur. Det var ett projekt som bruden och skaparen samarbetade på och som krävde flera dagars hårt arbete. Men i slutändan blev resultatet väldigt lyckat och väl värt besväret. Men många undrar nog nyfiket hur mycket denna bröllopstårta kan ha kostat?

Madeline och Patrick betalade hela 13 000 pund för det mästerverk som asvlutade den bästa dagen i deras liv på ett så spektakulärt sätt. Ett pris som är mycket högre än det man kanske brukar spendera på en tårta, men som gav stor tillfredsställelse. Om du verkligen vill ha något, och du har råd med det, varför neka dig själv det? Man hoppas ju trots allt att ett bröllop är något man bara gör en gång i livet och att det därför bör firas på bästa möjliga sätt.

Vad tycker du om den här tårtan, gillar du den?

Advertisement