Den här mamman blev utslängd från en restaurang för att hon ammade sin bebis: "De sa åt mig att aldrig mer komma tillbaka"

av sofia

21 November 2023

Den här mamman blev utslängd från en restaurang för att hon ammade sin bebis: "De sa åt mig att aldrig mer komma tillbaka"
Advertisement

Att amma ett barn är något av det naturligaste som finns. När barn är små och behöver näring är det från sin mamma som de får allt de behöver och det är normalt att de gör det flera gånger under dagen. Av denna anledning är mammor inte alltid hemma när det är dags att mata sina barn och det är inget konstigt att de också gör det på gatan eller på andra offentliga platser.

Det är synd att den här handlingen inte alltid ses positivt av alla, och detta visas tydligt i historien vi nu vill berätta för dig.

Advertisement

Restaurangen ville inte acceptera situationen

Restaurangen ville inte acceptera situationen

KOMO News/Youtube screenshot

Amning är ett mycket omdiskuterat ämne som, trots samhällets frigörelse och framsteg, verkar förbli tabubelagt för många. Faktum är att det finns människor som än idag inte accepterar att se en nybliven mamma sitta på en offentlig plats och mata sitt barn. Det finns de som störs av detta till den grad att de reagerar illa och detta är precis vad en restaurangägare i USA gjorde.

Ruby Meeden är en amerikansk mamma som hamnade i en mycket jobbig situation. Hennes lilla bebis var bara fyra dagar gammal när hon och hennes familj, inklusive hennes man Aaron, bestämde sig för att gå ut och äta middag. En väldigt normal sak som många gör och som det inte är något fel på.

Efter att ha kommit in på restaurangen började bebisen visa de första tecknen på hunger, så kvinnan satte sig vänd mot väggen bredvid bordet och utan att på något sätt locka till sig någon onödig uppmärksamhet började hon amma.

Advertisement

Ägarens reaktion

Ägarens reaktion

Aaron Meeden/Facebook

I ungefär en halvtimme hade restaurangägaren varit upptagen med andra ärenden och inte lagt märke till situationen, men när han väl insåg att mamman ammade gick han fram till deras bord och sa åt henne att genast gå därifrån och aldrig mer sätta sin fot på den platsen.

För att protestera mot detta beslut lämnade Aaron, barnets pappa, en recension till krögaren, som svarade och hävdade att restaurangen var hans och även reglerna om att amning inte var tillåten på den platsen: "Det finns en plats för allt, och det här är inte rätt plats för att amma ditt barn, ledsen."

Som svar på vad som definierades som dåligt beteende och efter att ha delat det som hände på sociala medier samlades en grupp mammor framför den drabbade restaurangen och protesterade.

Vem av dem har rätt?

Enligt den utsparkade familjen från restaurangen, enligt mammorna som protesterade och även enligt lagen, var ett sådant beteende inte alls korrekt och borde till varje pris lyftas fram. När allt kommer omkring är amning en så naturlig gest att den inte på något sätt bör belasta mammorna som utför den. I det här fallet hände precis det motsatta och kvinnorna, men inte bara, ville göra sina missnöjda röster hörda högt och tydligt.

Vad tycker du om det som hände och vem tycker du har rätt i det här fallet?

Advertisement