"Jag har bestämt mig för att flytta in på ett kryssningsfartyg, det kostar mindre än en hyreslägenhet i stan" (+VIDEO)

av sofia

21 December 2022

"Jag har bestämt mig för att flytta in på ett kryssningsfartyg, det kostar mindre än en hyreslägenhet i stan" (+VIDEO)
Advertisement

Blunda ett ögonblick och försök föreställa dig hur ditt liv skulle se ut om du kunde spendera det på ett kryssningsfartyg. Om du är skeptisk och tror att det inte är möjligt alls har du väldigt fel. Faktum är att det finns många människor som bestämmer sig för att göra en förändring i sina liv, att sälja allt och att ständigt vistas ombord, för att alltid vara på väg, för att upptäcka nya platser varje dag, men samtidigt fortsätta med livet som vanligt, eller nästan.

Ett exempel på detta är mannen vi nu vill berätta om, som efter att ha gjort några beräkningar bestämde sig för att lämna fastlandet för att bli en invånare i havet. Tror du oss inte? Låt oss berätta mer om honom.

via CNBC

Advertisement
StorylinesAtSea/Twitter

StorylinesAtSea/Twitter

Austin Wells, en 28-årig man från San Diego, har fått hela webben att prata om honom för att ha avslöjat sitt drastiska livsval. Sugen på att bo på ett helt annat sätt än normalt bestämde han sig för att skaffa en ny lägenhet, men den här gången inte i centrum, i förorten eller på landsbygden, han valde tvärtom att gå ombord på ett kryssningsfartyg permanent.

"Det jag gillar mest är att jag inte behöver ändra min rutin för mycket för att resa jorden runt" - erkände han. Tydligen kan han, utan att avvika för mycket från sitt dagliga liv och utan att ge upp sitt jobb eller sina vanor, leva mitt ute i havet.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

När han gjorde lite matte upptäckte Austin att för att hyra en hyresrätt i Kalifornien behöver du minst 2 000 USD i månaden, utan att räkna med alla omgivande utgifter. För att ha en lägenhet på lyxfartyget som han har valt behöver du 2 100 i månaden, plus samma summa för att täcka alla andra typer av utgifter: mat, gym, underhållning och till och med läkarbesök. Kort sagt, det verkar som att han med 4 200 dollar i månaden kan göra allt, utan några uppoffringar. Bland annat genom att jobba på distans, mannen hade inga problem med att organisera skift och kan fortsätta sin verksamhet.

Hans var ett mycket djärvt och, om du så vill, annorlunda val. Hur många skulle faktiskt fatta ett sådant beslut? Det är inte så lätt att lämna fastlandet, sitt hem och sina nära och kära för att bli en invånare i havet. Men det verkar som att initiativet kommer att bli rikligt belönat.

Fartyget MV Narrative, enligt hans indikationer, kommer att vara färdigt och kommer att segla 2025 från Kroatien och Austin har planerat att stanna ombord i minst tre år, varefter han kommer att bestämma sig om han ska fortsätta sin resa, eller gå iland för att börja livet på land igen. Under tiden önskar vi honom möjligheten att leva detta äventyr fullt ut.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att göra detsamma?

Advertisement