En kvinna vägrar dela med sig av arvet från sin mormor till sin bror

av sofia

10 Augusti 2023

En kvinna vägrar dela med sig av arvet från sin mormor till sin bror
Advertisement

Det finns ögonblick som man har väntat på praktiskt taget hela livet, som att bli myndig, att bli ekonomiskt oberoende, skaffa ett hus och så vidare. Men det finns också ögonblick som vi önskar aldrig skulle komma, såsom att förlora någon av våra familjemedlemmar...

Men det är en del av livets cirkel och är därför något helt naturligt. Men att förlora en nära släkting medför också, bland de många starka känslorna, några saker som inte alltid är lätta att hantera, såsom exempelvis arv. Den här historien fokuserar exakt på detta "problem". Låt oss ta reda på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Peakpx - Not the actual photo

Peakpx - Not the actual photo

Den här historien delades på ett välkänt forum på nätet av huvudpersonen själv. Den 23-åriga kvinnan berättade att hennes familjesituation var lite "stormig". Hon föddes själv från ett förhållande som hennes mamma hade med en annan man som redan var gift och redan hade ett barn.

Tyvärr, när hon fortfarande var väldigt liten (bara några månader) dog hennes mamma och hennes styvmor ville inte välkomna henne till sitt hem, medveten om att barnet representerade hennes mans otrohet med en annan kvinna.

Så den lilla flickan hade fostrats av sina morföräldrar som hade tagit hand om henne och behandlat henne som om hon vore deras egen dotter. Framför allt hade hon knutit an till sin mormor, medan hennes halvbror endast hade ett mycket ytligt förhållande till det äldre paret. Allt blev snabbt komplicerat när även hennes morföräldrar gick bort...

Advertisement
Jo Naylor/Flickr - Not the actual photo

Jo Naylor/Flickr - Not the actual photo

Hon hade fått ärva många värdefulla tillgångar från dem: deras hus, de pengar de hade sparat ihop och alla hennes mormors juveler, som var värda runt 750 000 dollar. Halvbrodern hade nästan inte fått någonting av detta arv. Men det fanns en anledning till detta.

I själva verket hade den unga kvinnan personligen tagit hand om sina morföräldrar under deras sista stunder i livet, medan hennes halvbror levde ett helt annat liv. Det verkliga problemet uppstod när han började be om deras avlidna mormors bröllopsjuveler. Enligt hans åsikt var de ämnade till honom eftersom mormorn tydligen skulle ha lovat honom dem som en gåva att ge till hans framtida fru. Och nu var den dagen kommen: han skulle gifta sig.

Men flickan kom inte ihåg några löften av det slaget och tvivlade på sanningshalten i mannens ord. Hon hade i vilket fall föreslagit att de kunde få låna detta arvegods av väldigt högt värde, men sedan ville hon ha tillbaka dem. Även hon ville ha dem på sig den dagen hon gifte sig.

Till och med hennes halvbrors flickvän hade kontaktat henne i tårar och bett henne om att få "den delen av arvet" och kort efter hade även flickvännens mamma gjort detsamma och överöste henne med förolämpningar när hon vägrade! Till slut behöll flickan alla värdesaker för sig själv och med tanke på hur hon hade blivit behandlad bestämde hon också för att inte ens låna ut dem.

Vem tycker du har rätt i den här historien?

Advertisement