De säljer allt och flyttar till Bali: "Vi betalar en hyra på bara 166 pund i månaden, ett riktigt kap"

av sofia

09 Augusti 2023

De säljer allt och flyttar till Bali: "Vi betalar en hyra på bara 166 pund i månaden, ett riktigt kap"
Advertisement

Leva för att arbeta eller arbeta för att leva? En existentiell fråga som många ställer sig, men som inte är lätt att svara på. Vi älskar alla lättsamhet, men livet har många åtaganden och att arbeta är ett måste för att kunna försörja sig själv. Det verkar nästan som att det inte finns någon väg ur detta och att man inte kan göra något annat än att ägna kropp och själ åt arbete, försumma allt annat, men så är det inte alls. Livet är ett och bör levas till fullo.

En sak som verkar vara väldigt tydlig för den här historiens huvudpersoner. Ett par som, trötta på hur deras liv såg ut, bestämde sig för att helt ändra kurs och lyckades dessutom spara en enorm summa pengar. Låt oss lära känna dem bättre.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Matt Dearing och Carlie Donnelley, 36 respektive 35 år, har alltid bott i Manchester, Storbritannien. Här arbetade de och levde ett mycket normalt liv, fullt av åtaganden och höga utgifter. De fortsatte länge utan att klaga, men sedan kände de att något var fel och fattade ett drastiskt beslut.

"Jag tillbringade väldigt lite tid med mina barn, ungefär en timme på kvällen - sa Matt - detta beror på att jag jobbade sju dagar i veckan och till och med i 10 timmar utan att stanna och det började bli utmattande. Det var en konstant kamp med räkningar och andra utgifter, jag var trött, så jag började göra lite research - fortsatte han - Vi brukade åka till Spanien två gånger om året och vi drömde om att leva i en mer naturlig situation, så vi sa till varandra att det var dags för en förändring ".

Advertisement

This sounds very tempting 🌞 Matt Dearing, 36, and his partner, Carlie Donnelley, 35, sold their home and possessions...

Pubblicato da The Star, Sheffield su Mercoledì 2 agosto 2023

Beslutet är fattat. Mamma, pappa och deras tre barn Lincoln, 7, Delilah, 4 och Adelaide 1, sålde allt de hade i England och köpte en enkelbiljett till Bali. De säger att det var det bästa valet de någonsin kunde ha gjort.

"Vi gjorde en otrolig affär - fortsatte Matt - vi spenderar bara 2 000 pund per år på huset vi hyr och detta har gjort att vi kunde köpa en enorm bit mark för bara 100 000 pund där vi bestämde oss för att bygga två villor med flera rum. Vi känner oss fria, människorna är underbara, jag spenderar mycket mer tid med min familj och vi lever inte för att arbeta, utan vi har nått vår balans - fortsatte han - och sedan bestämde vi oss för att göra det nu eftersom våra barn fortfarande var små och inte hade knutit särskilt starka band som de skulle ha saknat för mycket. Här blev de vänner med andra barn och är glada".

Hans partner Carlie säger att även hon är väldigt nöjd: "Det är väldigt spännande, vi vistas mycket utomhus, vi njuter mer av Mark och det är ett helt nytt liv".

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Deras dröm tycks därför ha gått i uppfyllelse. Tidigare arbetade Matt 10 timmar om dagen för att upprätthålla en viss levnadsstandard, vilket han förvisso lyckades med, men med många uppoffringar. Efter avresan har han startat ett nytt liv och inte bara lyckas han njuta av sin fru och sina barn mer, utan han lyckas även spara så mycket pengar genom att spendera bara 166 pund i månaden på hyra, att han har kunnat investera i byggandet av två villor, varav en är tänkt att säljas för att kunna bygga andra och så vidare, för att öka sina inkomster. Den enda nackdelen med denna idylliska situation är avståndet från sina nära och kära och av denna anledning skulle de vilja flytta dem alla närmare.

Deras historia har spridits på webben och familjen delar varje ögonblick av sitt nya liv på Bali för att inspirera andra att göra detsamma. Kanske finns det många som vill göra det, men som inte har modet, så varför inte hämta inspiration och kraft i deras historia?

Skulle du någonsin kunna göra något sådant för att helt förändra din vardag? Skulle du kunna förändra ditt liv så drastiskt?

Advertisement