Ett bageri låter människor få använda deras ugnar för att baka gratis för att spara på elen

av sofia

24 December 2022

Ett bageri låter människor få använda deras ugnar för att baka gratis för att spara på elen
Advertisement

Vilket tillfälle kan vara bättre för att baka tårtor eller kakor med choklad eller nötter än julen? Temperaturen sjunker och därför är det speciellt vid jul skönt att känna doften av kanel och andra kryddor i luften från jultraditionens typiska bakverk. Och sedan är en god efterrätt alltid en välkommen gåva under julhelgen. Ett växande problem som dock märks av särskilt på vintern är bland annat det ökade elpriset. Vissa familjer har nått en punkt där de inte längre kan sätta på ugnen med så mycket lättsamhet vilket är synd, speciellt under julen, håller du inte med? Därför har ett lokalt bageri och konditori bestämt sig för att erbjuda gemensam julbakning gratis.

via Facebook / thebrickyardbakery

Advertisement

Ed Hamilton-Trewitt, ägaren till Brickyard Bakery, ett konditori i Guisborough, en by i North Yorkshire, England, har meddelat att han till jul tänker öppna dörrarna till sin butik för att gratis låta folk baka de olika tårtor och kakor som alla i lokalbefolkningen förbereder enligt tradition. Kostnaderna för räkningarna har stigit avsevärt och ägaren till detta charmiga konditori ville erbjuda en konkret hjälp till sina bybor. I inlägget som publicerades på konditoriets Facebooksida kan man läsa följande:

"Lämna dina jultårtor ogräddade på bageriet, vi bakar dem över helgen och de kommer att vara klara på måndag - GRATIS."

Advertisement
Instagram / brickyardbakery

Instagram / brickyardbakery

Konditoriet, som även är ett bageri, firar sina 10 år av verksamhet och aktiv närvaro i samhället. Under året går det till exempel att gå deras bak-, konditori- och matlagningskurser även om man är barn. Kort sagt en magisk plats som alltid har stått till tjänst för sina kunder. Förutom att erbjuda denna underbara gratis julbakstjänst har Brickyard Bakery även öppnat sina dörrar för alla de som bara vill "värma upp sig lite". Så här kan man läsa i ett annat inlägg:

"De stigande levnadskostnaderna på vintern tar hårt på de flesta av oss, så vi kom fram till följande: Våra bageriugnar producerar enormt mycket värme och är alltid väldigt varma! Akademin ovanför bageriet har en lounge område som får all denna underbara värme. Från den 15:e september, varje vardag från 10:00 till 17:00, kan vem som helst gå och sitta i det varma rummet i några timmar, ta en kopp te, läsa en bok, en tidning, sitt bekvämt, helt gratis. Du behöver inte köpa något, kom bara och värm dig med oss".

COME AND KEEP WARM - FREE - STARTING 15TH SEPTEMBER ONWARDS. EVERY WEEKDAY 10.00AM - 5.00PM EVERYONE WELCOME. The ever...

Pubblicato da Brickyard Bakery su Giovedì 1 settembre 2022

Allt började med att Ed lade märke till en kund som var mycket oroad över inflationen och de ständiga prisökningarna även på livsmedel som smör, mjöl och mjölk. Ägaren insåg då att om en kund var så bekymrad över att inte kunna ha råd att följa sina julseder på grund av de stigande priserna, måste det finnas många fler precis som hon där ute. Därav idén att erbjuda en tjänst till medborgarna. Han hade ursprungligen planerat att låta ugnen vara igång bara en helg, men ändrade sig snabbt: "Vi låter den vara igång till efter jullovet." Ed påpekar sedan att han inte är den enda medlemmen i grannskapet som erbjuder hjälp till sina medmänniskor:

"Det är inte bara jag. Det är en hel gemenskap som går samman för att stödja varandra, vilket gör allt riktigt speciellt."

Advertisement