Hon firar 60 år som gift med samma brudklänning som hon hade på sig på bröllopet: "Hon är fortfarande jättevacker"

av sofia

24 December 2022

Hon firar 60 år som gift med samma brudklänning som hon hade på sig på bröllopet: "Hon är fortfarande jättevacker"
Advertisement

Vad representerar en bröllopsklänning för en kvinna? Alla kommer att svara på denna fråga enligt sina egna minnen, erfarenheter och kopplingar till detta plagg. En sak som är säker är att det inte är någon banal sak att välja ut den, bära den och praktiskt taget fylla den med minnen och av denna anledning blir det en av de saker du bryr dig mest om i livet.

Med tiden kan dock vissa kvinnor glömma bort den i någon gammal låda i källaren eller så kan den komma bort eller förstöras av olika anledningar, men det finns också de som lyckas bevara den i gott skick i många år och som ibland plockar fram den för att titta på den. Vilket var exakt vad som hände med kvinnan vi vill berätta om nu.

via AliRenae/Twitter

Advertisement

65 years ago. 💗

Posted by Amy Goedde Scheller on Wednesday, May 11, 2022

Det finns folk som efter många år inte längre vet var deras brudklänning är, kanske har de sålt den eller så har den gått i arv till en dotter eller ett barnbarn. Sedan finns det de som lyckas bevara sin i perfekt skick och till och med bära den för ett jubileum. Detta var vad som hände Janith Goedde, 80 år gammal, som blev känd på nätet för en anekdot om hennes brudklänning.

För att fira 60-års äktenskap med sin älskade make, bestämde sig kvinnan för att plocka fram klänningen som symboliserar en av de viktigaste dagarna i hennes liv och att bära den igen för det stora tillfället. Det är faktiskt inte alla som håller ihop under så många år av livet och det är skönt att kunna fira dem på ett speciellt sätt omgiven av sina nära och kära. Naturligtvis var plagget inte längre lika perfekt som det var den 11:e maj 1957, när 20-åriga Janith och 24-åriga Joe svor varandra evig kärlek i Haubstadt, Indiana, men känslan var minst lika stark.

Advertisement

Kvinnan erkände också att hon inte gjort något särskilt för att bevara den: en plastpåse och mycket kärlek räckte för att den skulle förbli intakt både när det gäller tyg och färg. En underbar klänning som kostat kvinnan 69,95 dollar och fick henne och hennes man att återuppleva lyckan i dessa ögonblick. "Hon är fortfarande vacker" - säger Joe och tittar på sin fru iklädd i den vita klänningen. När allt kommer omkring, kan man knappast klandra honom när man ser denna strålande dam.

Vi vill bara tacka dem för att de delade ett så viktigt ögonblick med oss och för att de fick oss att drömma. Vi hoppas av hela vårt hjärta att deras kärlek kommer att vara långt in i framtiden och att de kommer att kunna fira många fler årsdagar tillsammans.

Advertisement